Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Colchester 3-0

Embed from Getty Images

Manchester United är klart för semifinal i ligacupen mot Manchester City. Detta efter att United på onsdagskvällen besegrat Colchester med 3-0 hemma på Old Trafford. Efter 0-0 i paus kontrade United sönder motståndet i andra halvlek och vann komfortabelt. 

Sett till den laguppställning Ole Gunnar Solskjaer presenterade timmen innan avspark mot Colchester så var signalen tydlig. United bara skulle vinna matchen och managern litade inte på att ett ungt, reservbetonat, lag skulle fixa det. Luke Shaw, Harry Maguire, Marcus Rashford och Anthony Martial var alla med även om kvartetten nog hade mått gott av att vila med tanke på matcherna över jul och nyår. Nu fick Rashford, Shaw och Axel Tuanzebe alla kliva av i mitten av andra halvlek, men det bästa hade ju förstås varit att matchen varit dödad redan i paus.

Matchen var också ett kvitto på den fotboll United spelar nu för tiden. Man inväntar en bollvinst eller ett bolltapp från motståndarna varpå man ställer om. När United hade boll i första halvlek och skulle föra spelet sjönk motståndet som brukligt lågt och då blev det problem. United hade som vanligt inte nycklarna, farten eller fantasin att luckra upp ett lag som försvarade sig med så gott som alla spelare bakom boll och då hade vi också 0-0 i paus. I andra tröt orken för Colchester och United kunde kontra in målen. Det är vi förvisso bra på, men det är inget spel att bygga en framtid på.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Cupmålvakten Romero hade i princip inget att göra. De två avslut som gick på mål nöp han. Det är godkänt.

Luke Shaw: 6

Utbytt 62′. Hade egentligen inget att göra han heller och kanske borde Brandon Williams ha spelat istället. Å andra sidan behöver Shaw minuterna i benen.

Harry Maguire: 6

Spelade hela matchen. Visar på att Solskjaer inte litar på Phil Jones ens mot denna typ av motstånd. Försöker följa med upp ett par gånger. Positionssäker bakåt.

Axel Tuanzebe: 6

Utbytt 65′. Aningen oklart om det var skadekänning eller inte som fick Tuanzebe att kliva av. Gick rakt ner i omklädningsrummet, vilket skulle tyda på att något kändes fel. Verkar trivas rätt bra med Maguire.

Ashley Young: 5

Varnad. Det blir allt mer klart att Ashley Young absolut inte ska spela fotboll i Manchester United. Enkla bolltapp, dålig timing och en dum varning på mittplan.

Nemanja Matic: 6

1 assist. Kanske Matics typ av match nu för tiden. Motståndet höjde inte direkt tempot och det mådde serben bra av. Spelar fram till Rashfords ledningsmål.

Andreas Pereira: 6

Lite samma som med Matic. Pereira styrde upp mittfältet rätt bra och för en gångs skull satt passningarna också. Å andra sidan var motståndet inte direkt av hög kaliber och någon defensiv mittfältare av rang blir brassen aldrig.

Marcus Rashford: 8

Utbytt 62′. 1 mål. 1 assist. Borde ju egentligen ha vilat, men tack och lov så spelade han. Marcus Rashford är i en galen form just nu vilket självförtroendet före 1-0 visar prov på. Höjer den offensiva kvaliteten rejält och avgör matchen.

Juan Mata: 5

Med i förarbetet till 3-0, men det stannar också där. Spelar på den position han ska spela på om han ska spela nu för tiden, men är för osynlig. Måste vara mer kreativ mot denna typ av motstånd med tanke på tempot.

Mason Greenwood: 6

Inte hans match. Inte hans position. Kan väl på ett sätt tillskrivas 2-0-målet men det här var också ett bevis på att han ska spela på topp.

Anthony Martial: 6

1 mål. Hade han spelat hela matchen i ursprungsplanen? Tveksamt. Martial gör en rätt platt första halvlek och en godkänd andra halvlek. Gör mål och stänger matchen.

Jesse Lingard: 6

Inbytt 62′. Rätt väntat byte med tanke på material på bänken och ställningen som rådde. Bidrar med energi och vill mycket. Matchen redan dödad då han kommer in, vilket drar ner på intensiteten.

Brandon Williams: 6

Inbytt 62′. Förvånande att han inte startade ändå, speciellt med tanke på att Shaw lär spela på söndag. Bra energi.

James Garner: 6

Inbytt 65′. Kanske inte det väntade bytet, men Garner fick speltid och det ska vi förstås vara tacksamma för.