Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Han kommer inte att säljas i januari

På söndag spelar Manchester United borta mot Watford och som vanligt har Ole Gunnar Solskjaer var huvudperson i en presskonferens. Det blev en hel del snack om bland annat Haaland och Pogba. 

Embed from Getty Images

Solskjaers presskonferens:

…om Paul Pogba

“Han tränar, men han har inte tränat med oss på en lång tid. Han tränar och det är steg framåt för oss.”

Ole Gunnar Solskjaer fick en följdfråga om det intresse som finns för Pogba.

“Självklart finns det intresse, han är en fantastisk spelare, karismatisk personlighet och vi är glada över att han är här.”

“Det var någonting som verkligen behövde redas ut men jag tror inte jag ska ge er alla medicinsk information men han känner sig bra och blir bättre, det har fungerat.”

Följdfrågan här blev ifall Paul Pogba kommer att bli såld i januari.

“Han kommer inte att säljas i januari.”

Senare under presskonferensen fick han ytterligare frågor om fransmannen.

“När han kommer tillbaka och spelar bra, med ett leende i ansiktet och gör det han gjorde för ett år sedan när jag kom hit. Paul har varit fantastisk. Vi har nu en av världens bästa spelare, när han spelar bra, han behöver bli fit och kommer behöva tid.”

…Om att Haaland boardat ett plan till Manchester

“Jag tror inte han är påväg hit om jag ska vara ärlig, inte till mig i alla fall. Ni vet att jag inte kan kommentera andra lags spelare. Jag har sagt det många gånger och det är en av de sakerna i det här jobbet, att man får spekulationer hela tiden.” 

Senare fick Solskjaer ytterligare en fråga om sin landsman.

“Han är inte påväg till Manchester. Jag känner killen och hans vänner och han är på julledighet. Du kan inte flyga överallt från den flygplatsen, du måste åka via någonstans.”

…Förhoppningarna om en värvning i januari

“Som tränare hoppas du alltid att du kan göra något, men återigen. Det är inte någonting som är spikat.”

“Det måste vara rätt spelare, rätt ålder, kunna gå rätt in in laget och det måste vara rätt värde. Vi är alltid ute och letar och transferfönstret är öppet, men det kommer kanske inte hända.”

“Vi får spelare tillbaka. Vi får Paul, Diogo, Eric och Timothy tillbaka, det är fyra extra kroppar tillbaka för oss den närmsta månaden.”

“Diogo spelar ikväll med de yngre, därifrån är han redo. Eric, Tim och Paul kommer förmodligen behöva lite mer tid.”

…Vilka alternativ som finns på mittfältet

“Nemanja är tillbaka och Paul kommer tillbaka, så vi är inte så tunna som vi tidigare var, säg en månad tillbaka. Jag kan inte säga ja eller nej, men vi ser starkare ut nu är när vi startade säsongen.”

…Om att Arteta tar över Arsenal

“Om du kan DNA:t eller kulturen av klubben och har du varit här i perioder när klubben gjort det bra, du ser vad kulturen. Jag tror det är viktigt, att bygga vidare på det som varit bra och förbättra de du tycker ska förbättras. Pep är det bästa exemplet med vad han gjorde med Barcelona.”

…Uppdateringar om Gomes och Chong

“Vi vill behålla bägge spelarna, de är stora talanger. De har haft lite skador. Angel har varit sjuk i några veckor, han en dålig ankel, men de är talanger och de är Manchester United människor.”

…Om Sir Alex Ferguson

“Respektera alltid vad han har gjort, det är den bästa managern genom alla tider. Jag har sett honom från nära håll som spelare, som tränare i förstalaget och i reserverna och jag kan bara säga – Du flyger inte iväg när du gör det bra och gräver inte ner dig i ett hål.. Ni kommer inte se mig desperat ändra mitt sätt att vara”. 

 

Haaland påväg till Manchester – eller inte?

Vi var inne på det tidigare, när vi gick igenom Solskjaers presskonferens. Aftenbladet såg tidigare idag när Haaland med entourage gick på ett plan med destination Manchester. Genast gick ryktena i full spinn att han skulle skriva på för Manchester United, eller möjligen påbörja en turné där han träffar klubb efter klubb.

Ole Gunnar Solskjaer avfäradade det fullständigt på presskonferensen och just nu vet vi inte riktigt vad som händer. Ett par stormiga timmar på sociala medier har blivit lite av ett antiklimax.

Eller är det rökridåer från Solskjaers sida?

Paul Pogba vill stanna i Manchester United

Ja, i alla fall enligt hans agent Mino Raiola som har pratat med The Telegraph.

Det är en längre del som handlar om Paul Pogba och Raiola menar att Paul Pogba gärna blir framgångsrik i Manchester United, men att han behöver mer stöttning.

Raiola säger att Real Madrid lade ett bud på honom i somras, men att United inte ville släppa honom och det var någonting som Pogba respekterade. Pogba ska ha mycket respekt för Solskjaer, mycket beroende på hans sätt att vara som spelare mot en då ung Pogba.

Raiola slänger även in lite skit mot gamla Unitedspelare och att det saknas identitet i laget. En läsvärd text där det långtifrån utesluts att han även i framtiden kommer vara en spelare hos Manchester United.

Eller kommer han lämna?

The Mirrors artikel åldrades inte särskilt väl. Enligt tabloidens källor ska Manchester United spelare och ledare vara övertygade om att Paul Pogba spelat sin sista match för klubben.

Lästips – längre intervju med Mino Raiola

The Daily Telegraph har även gjort en längre intervju med Mino Raiola, som bekant är Paul Pogbas och Erling Braut Haalands agent. Det blir en liten genomgång av hans liv och han menar att det var Paul Pogba som ville till United och att det inte var pengarna som styrde den affären.

 

Res med oss till Manchester!