Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Watford – Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United reser till Watford för att möta tabelljumbon. Tre enkla poäng, va? Med dagens United är det dessvärre ingen självklarhet. Just den här typen av matcher har laget haft svårt för under säsongen – men förhoppningsvis är det nu det vänder.

Med endast en förlust (Bournemouth, 0-1) på de nio senaste ligamatcherna är det ett svårslaget United som tar sig till Vicarage Road, ett stenkast nordväst om London. Däremot har det endast blivit fyra vinster på dessa nio matcher, varav två kom i stormötena med Tottenham och Manchester city. Mot på pappret sämre lag har det sett lite väl krampaktigt ut, och det är just där vi behöver se en förändring om målet med en CL-plats ska kunna bli till verklighet.

Manchester United

Nå, vad tror vi egentligen om Uniteds chanser i den här matchen? Först och främst hoppas jag att Ole Gunnar Solskjaer väljer att skicka ut ett lag med stor offensivlusta som sätter press på Watfords halvskakiga backlinje. Det gulsvart-klädda hemmalaget, nu lett av den mer cyniska Nigel Pearson, kommer med största sannolikhet att försöka försvara lågt och sedan kontra – just den typen av taktik United har haft svårt emot.

Av just den anledningen ser jag ingen större vits med att starta en spelare som Jesse Lingard. Vi har sett hur nyttig han kan vara mot storlagen med sitt press- och kontringsspel, men mot lågt sittande försvarsspel krävs det en mer kreativ spelare. Juan Mata är på sätt och vis den spelaren, men hans bäst före-datum har dessvärre passerat. Då vi får klara oss utan Paul Pogba i ännu en match ser jag helst att Solskjaer ger Mason Greenwood chansen från start den här gången. Det har han gjort sig förtjänt av.

Om det sedan blir i en roll som nummer tio, just bakom Anthony Martial, eller i en annan position är upp till tränarstaben att avgöra. Men så bra som vår unga målgörare har varit det senaste så måste han få chansen nu – speciellt när alternativen ser ut som de gör.

Embed from Getty Images

I övrigt tror jag att vi får se en oförändrad elva gentemot 1-1-matchen mot Everton förra helgen. Personligen är jag inte imponerad alls av vad Luke Shaw erbjuder framförallt offensivt, men jag tror inte heller att Solskjaer vågar starta Brandon Williams här häller. Om det är rätt eller fel överlåter jag till er att avgöra.

Ett återkommande problem, utöver det icke-kreativa mittfältet som hämmar oss i den här typen av matcher, är just ytterbackspositionen. Aaron Wan-Bissaka har på sin kant till höger varit snudd på felfri defensivt, men han lämnar samtidigt mer att önska framåt. När vi inte har en offensiv vänsterback att väga upp detta med uppstår det problem i många matcher. Skickliga ytterbackar i den offensiva sista tredjedelen har blivit allt viktigare för att kunna bryta ner lågt försvarande lag. Där har United en del arbete att göra.

Om vi bara lyckas se till att göra det första målet i matchen kan det här nog bli en rätt trevlig historia i slutändan. Men så länge ställningen är lika – eller Watford mot förmodan tar ledningen – kan det istället bli rätt obehagligt. Så, mitt kvalificerade grundtips blir helt enkelt att gå ut och trycka plattan i mattan från minut ett för att se till att kunna gå till halvtidsvila med en ledning. Vad tror ni om det?

Möjlig startelva:

Watford

“The Hornets”, som Watford också kallas, är inne på sin tredje permanenta tränare för säsongen – och då är vi inte ens halvvägs till mål. De båda spanjorerna Javi Gracia och Quique Sánchez Flores har redan hunnit få foten, innan Nigel Pearson nu tagit över klubben och gjort sin första match i förlustmötet med Liverpool förra helgen.

Om vi tittar närmare på just matchen på Anfield fick vi se ett “nytänt” Watford som egentligen borde gått till halvtidsvila med både ett och två mål på kontot, men istället låg under med 1-0. Detta på grund av den rent utsagt bedrövliga kvalitén framför mål. Något som symboliserades genom Ismaila Sarrs totala miss av bollen när han bara skulle ha rakat in en halvlös, studsande boll mitt framför mål.

Sett över hela säsongen är det ingen charmig statistisk läsning för Watford-supportrarna. Endast 9 (!) mål gjorda på 17 matcher är direkt svagt. Med det är man klart sämst i ligan. Defensivt då? Jo, där har den forne United-målvakten Ben Foster fått släppa förbi sig hela 32 mål. Tredje sämst i ligan.

Embed from Getty Images

Om vi tittar på spelartruppen är det ett par namn som ändå sticker ut. Främst har vi anfallaren Gerard Deulofeu, som vi vet har en hög högstanivå. Om han har vaknat på rätt sida kan det bli en jobbig historia för Uniteds backlinje. Det gäller även den så frustrerande Troy Deeney, som på sin dag också kan vara en ordentlig nagel i ögat.

I övrigt finns även mittfältsdynamon Abdoulaye Doucouré. Fransmannen har inte stått för en lika bra säsong som tidigare år, men det är fortsatt en spelare som hålls högt av väldigt många och som definitivt lär bli jobbig att möta på det centrala mittfältet.

Möjlig startelva:

Historik

Faktum är att United har vunnit fem raka matcher mot Watford – alla i ligaspelet. Den senaste gången det blev poängtapp i det här mötet var när Watford vann på hemmaplan med 3-1 i september 2016.

En annan intressant detalj är att det inte har blivit kryss i en enda match mellan lagen sedan 1-1-mötet 1986 (!). Sedan dess har det spelats 18 matcher lagen emellan, där United vunnit alla utom 2.

Visste ni att…

 • Marcus Rashford (10) har gjort fler ligamål själv än vad hela Watford (9) har gjort den här säsongen.
 • Nigel Pearson har mött United som PL-tränare en enda gång, då blev det vinst med 5-3 när han basade över Leicester 2014.

Matchfakta

Watford
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 18
Tid: Söndagen den 22 december 2019, 15.00
Plats: Vicarage Road, Watford
Teve: Viasat Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Bailly (knä, inget datum)
 • Fosu-Mensah (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Dalot (ljumske)
 • Pogba (fot, liten chans)
 • Rojo (muskel)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 6:e6-7-426-2025
Borta:10:e2-3-310-119
Bästa målskytt: Rashford (10)
Disciplin: 35 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O1/12VillaHPL2-2
V4/12TottenhamHPL2-1
V7/12Man cityBPL2-1
V12/12AZ AlkmaarHEL4-0
O15/12EvertonHPL1-1
V18/12ColchesterHLC3-0

Watford

Skador:

 • Cleverley (vad, inget datum)
 • Prödl (knä, inget datum)
 • Holebas (fot, inget datum)
 • Welbeck (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • Janmat (knä)
 • Masina (lår)
 • Pereyra (ljumske)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 20:e1-6-109-329
Hemma:20:e0-4-44-134
Bästa målskytt: Deulofeu, Gray (2)
Disciplin: 35 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V8/11NorwichBPL2-0
F23/11BurnleyHPL0-3
F30/11SouthamptonBPL1-2
F4/12LeicesterBPL0-2
O7/12C PalaceHPL0-0
F14/12LiverpoolBPL0-2

United mot Watford

Totalt: 3222-5-559-28
Premier League: 1211-0-128-12
Borta: 1610-2-424-18
SENASTE MÖTENA
V2017-11-28BPL4-2
V2018-05-13HPL1-0
V2018-09-15BPL2-1
V2019-03-30HPL2-1
SENASTE BORTAMATCHER
V2015-11-21BPL2-1
F2016-09-18BPL1-3
V2017-11-28BPL4-2
V2018-09-15BPL2-1

Domare: Lee Mason

Assisterande: Ledger, Long, fjärdedomare: Scott, VAR: Atkinson, assisterande VAR: Child.
M
PL 2019/20:724010
PL 2018/19:1963014
PL totalt:269836142667
Snitt (2018-20):3,30,000,080,15
Alla domare 2018/19:3,30,050,080,22
MVOF
Dömt United:251753
Dömt Watford:231049