Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Newcastle United 4-1

Embed from Getty Images

Manchester United har besegrat Newcastle med 4-1. En fruktansvärd start blev inte avgörande, istället kunde United vända matchen och i slutändan ta en komfortabel seger där andra halvlek mest gick åt till att spara energi inför nästa match. United är nu endast fyra poäng från fjärdeplatsen.

Vi trodde det skulle bli ytterligare en sån…

Seger med 4-1, ändå började det inget vidare. Faktum är att jag trodde det skulle bli ytterligare en dag där man blev genuint besviken på Manchester United.

Det började med dåliga tecken redan efter 20 sekunder då Scott McTominay blev varnad, något som i och för sig var alldeles för hårt sett till situationen. United tog sedan tag i matchen, utan att på riktigt ta tag i matchen. En massa boll hade vi, men chanserna lös med sin frånvaro.

Embed from Getty Images

Istället kom vi till minut 17 då den yngre brodern Longstaff, Matthew, återigen gjorde mål på Manchester United. Det var en trippel av dåliga ageranden som ledde fram till målet. Fred tappade bollen alldeles för enkelt på mittfältet, Luke Shaw var sedan för sen in vid crossbollen till Longstaff och Harry Maguire var sedan alldeles för dålig i sitt försvarsspel mot Joelinton som enkelt kunde spela tillbaka till Longstaff (som Shaw fortfarande inte plockat upp) som sköt in bollen i mål.

Där och då kändes det inget vidare…

Ketchupeffekten igen

Det skulle dock ändras. Manchester United har alldeles för ofta problem med att göra mål, men när målen väl kommer så har de en förmåga att göra det i sjok.

Om vi tittar tillbaka lite drygt en månad ser vi att mot Colchester kom de tre målen inom loppet av tio minuter, mot AZ kom alla fyra mål på elva minuter, mot Sheffield United tre mål på sju minuter och mot Brighton gjordes två mål inom loppet av tre minuter. Idag var det inte riktigt samma tempo, men ändå tre mål på sjutton minuter då kvitteringen kom i minut 24, 2-1 föll efter 36 minuter och sedan 3-1 efter 41 minuter.

Embed from Getty Images

Även om vi nu sitter och är nöjda med United efter att ha besegrat Newcastle så är det bra att komma ihåg att vi faktiskt behövde en hel del hjälp av bortalaget för att göra det. Martials kvittering kom visserligen ur ett förhållandevis bra anfall, men det är ett skott som Dubravka i målet skall ta.

Greenwoods 2-1 kan Dubravka inte göra någonting åt, men det är en fantastisk bjudning från Fabian Schär som slog passningen rakt till Greenwood, och faktum är att skottet också touchar en Newcastleförsvarare vilket gjorde bollbanan omöjlig för Dubravka.

3-1 kan United dock helt på egen hand ta beröm för, och faktum är att det är en typ av mål vi väntat på. Aaron Wan-Bissaka utmanade på sin kant och slog ett inlägg som Marcus Rashford nådde högst på – och vips hade United en tvåmålsledning med några minuter kvar av första halvlek.

Martial punkterade

I halvlek gjorde Solskjaer ett byte, då Paul Pogba ersatte Scott McTominay (mer om det nedan). Detta innebar så klart en bättre passningsfot på det centrala mittfältet, men det var inte Pogbas passningsfot som hamnade i centrum några minuter in i den andra halvleken. Det var Sean Longstaff som stod för en hemåtpassning som var för lång för mittbackarna men för kort för Dubravka, istället blev den perfekt för Anthony Martial som löpte ensam mot mål och retfullt enkelt chippade bollen över målvakten. Matchen var därmed punkterad och United kunde spela av den.

Återhämtning

Från det att matchen tog slut är det just över 48 timmar tills Manchester United återigen går ut för att spela en fotbollsmatch. Det är väldigt kort tid för återhämtning i den moderna fotbollen, att Martial kunde sätta 4-1 redan sex minuter in i andra halvlek var därför oerhört positivt.

Faktum är att Scott McTominay gick ut redan i halvtid, till förmån för Paul Pogba. Även om McTominay fick en smäll i första halvlek förutsätter jag att det bytet skedde för att McTominay skulle få vila och Pogba skulle få ytterligare lite tid på planen i sin comeback efter skadan. Jag räknar med dessa två från start på det centrala mittfältet på lördag.

Efter dryga timmen kunde också Marcus Rashford bytas ut och med 23 minuter fick också Anthony Martial lämna planen, båda dessa herrar gick direkt till omklädningsrummet för att påbörja återhämtningen. Även övriga spelare bör ha fått en såpass lugn andra halvlek att de bör kunna vara redo för Burnley, även om så klart några kommer roteras.

Men som sagt, oerhört positivt med en så här säker seger som var “klar” tidigt.

Res med oss till Manchester!