Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Newcastle United 4-1

Embed from Getty Images

Manchester United såg till att studsa tillbaka efter bottennappet mot Watford för bara några dagar sedan. Trots tidigt underläge kunde ett för dagen betydligt bättre hemmalag vända och vinna bekvämt med 4-1. Matchens spelare? Anthony Martial, med sina två mål.

I övrigt fick vi se fina insatser både från Fred och Mason Greenwood, tillsammans med några till. En annan spelare som hyllas i dagens spelarbetyg är Paul Pogba, som åter visar hur viktig han de facto är för det här laget.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Hade inte särskilt mycket att göra. Kunde inte göra något på målet och gjorde vad han förväntades i övrigt.

Aaron Wan-Bissaka: 7

Troligen Wan-Bissakas bästa insats mot den här typen av motstånd. Var bra defensivt som vanligt (enda undantaget var senast mot Watford), men bidrog framförallt framåt. En finfin assist till Marcus Rashford blandades upp med flertalet hotande inlägg och offensiva räder.

Victor Lindelöf: 6,5

Godkänd insats bakåt och var proaktiv i sitt passningsspel. Förhoppningsvis kan samspelet mellan de båda mittbackarna se till att klicka än bättre framöver.

Harry Maguire: 6,5

Hade problem när han lämnades tämligen ensam i de defensiva omställningarna under de inledande 20 minuterna. Skötte sig sedan bra och stod för ett par vassa brytningar och framstötningar. Visade till och med prov på ett tungt distansskott.

Embed from Getty Images

Luke Shaw: 6

Gör det okej defensivt och i passningsspelet. Men, som vanligt, händer det alldeles för lite den sista tredjedelen offensivt. Istället för att ta ytan framför sig vänder han ofta om eller sätter in fel typ av boll. Stod dock för ett bra förarbete när bollen lite turligt letade sig fram vid 1-1-målet.

Scott McTominay: 6

Utbytt 45′. Varnad. Fick tidigt problem med ankeln och stördes sedan märkbart under hela halvleken. Stod ändå för ett gediget arbete som jag inte kan med att underkänna skotten för. Blir dessvärre borta “ett tag” med en ligamentskada.

Fred: 7,5

Brassen visar alltmer vad han går för i den röda tröjan. Han har egentligen stått för en rätt bra säsong i det dolda – och framförallt under de senaste veckorna har Fred verkligen visat framfötterna. En oerhört mångsidig och nyttig spelare för det här laget.

Mason Greenwood: 7,5

Ännu en imponerande insats av vårt stjärnskott till 18-åring. Mason Greenwood gjorde inte bara ett snyggt och viktigt mål, utan bidrog dessutom till ett annat typ av hot som vi har saknat i de här matcherna tidigare. Återerövringen av bollen innan 2-1-målet visade bara på ännu en egenskap som engelsmannen besitter. Han har verkligen all talang i världen för att nå riktigt, riktigt höga höjder.

Andreas Pereira: 6,5

Varnad. Bättre än på mycket länge. Jag anser fortsatt att Pereira inte håller långsiktigt, men samtidigt ska han givetvis ha beröm när det förtjänas. Brassen pressade mycket bra, hans beslutsfattande var betydligt bättre än tidigare och han spelade dessutom fram Martial till 1-1.

Marcus Rashford: 7

Utbytt 63′. Imponerande spänst och tajming vid nicken till 3-1. Hans elfte mål för ligasäsongen. Hotade ständigt och löpte mycket – och snabbt. Fick sedan en välförtjänt vila med dryga halvtimmen kvar.

Embed from Getty Images

Anthony Martial: 8

Utbytt 67′. En riktigt bra insats av fransmannen. Två mål samt en hårsmån ifrån ett hattrick när bollen istället tog i insidan av stolpen. Hans arbete i speluppbyggnaden är verkligen underskattat och 24-åringen visade till och med prov på ett defensivt arbete som vi inte ser lika ofta som hans kvicka dribblingar. Bäst på planen ikväll.

Paul Pogba: 7

Inbytt 45′. Att detta är en spelare med en dimension vi saknar i övriga utespelare för tillfället blir så påtagligt under den andra halvleken. Det kom inte samma typ av iögonfallande djupledsbollar som senast, men hans finess, elegans och kreativitet är obesvarad av övriga i det här laget.

Nu låter det som att Pogba stod för en helt otrolig insats, så var det givetvis inte, men likväl var det enormt kul att se honom tillbaka på Old Trafford igen – och det syntes på övriga laget. Kommer bli extremt viktig framöver.

Jesse Lingard: 5

Inbytt 63′. Synkade inte alls med övriga laget och uträttade inte mycket mer än att han kunde ge Rashford en välbehövlig vila. Har nu inte gjort ett enda mål eller en enda assist på ett helt år i Premier League.

Juan Mata: 6

Inbytt 67′. Visade att hans kreativitet fortsatt finns kvar – men att hans snabbhet definitivt inte gör det. Kom ändå in och satte fart på bollen och skapade ett par chanser som kunde ha resulterat i målrassel.

Res med oss till Manchester!