Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Återhämtning, återhämtning, återhämtning; Zlatan till Milan; Lyckat “aprilskämt”

Återhämtning har stått på Uniteds schema sedan matchen mot Newcastle. Utöver att rapportera om vad Solskjaer och hans spelare har gjort har en viss gammal Unitedsvensk gjort klart med ny klubb. Vi har dessutom ett synnerligen lyckat “aprilskämt” från Spanien att rapportera om.

Återhämtning, återhämtning, återhämtning

Manchester United besegrade Newcastle på annandagen. Idag har vi 28 december, och det är match ikväll – blott 48 timmar efter att Newcastlematchen tog slut.

Enligt vad Ole Gunnar Solskjaer sagt till Uniteds officiella hemsida ägnades gårdagen åt behandling, massage, återhämtning och rehab och idag började man tänka på Burnley då laget samlats under förmiddagen för att förbereda sig. Man går dock inte ut på träningsplanen.

Solskjaer säger vidare att det var bra att ha en tremålsledning mot Newcastle, detta innebar att spelarna kunde spela av matchen utan att överanstränga sig och de flesta bör vara redo för Burnley – även de som spelade 90 minuter.

Zlatan till Milan

Ingen kan ha missat det, men Manchester United blev alltså inte den sista klubben Zlatan Ibrahimovic representerade i Europa om många kanske trodde när han lämnade United till förmån för LA Galaxy.

Sammanlagt gjorde Ibrahimovic 53 mål på 58 matcher i Galaxy, utan att vinna några titlar. Nu skall han alltså försöka hjälpa Milan, för tillfället på elfte plats i ligan med blott sexton gjorda mål på sjutton matcher, att avancera i den italienska ligatabellen. Potentiellt debutdatum är den sjätte januari, då Milan tar emot Sampdoria.

Kontraktet skall vara skrivet på sex månader, med potential för att förlänga det med ytterligare en säsong.

Martin Ødegaard till Manchester City – men ändå inte

Precis nu under förmiddagen annonserade Real Sociedad att de lånat ut Martin Ødegaard till Manchester City för resten av säsongen, för att undvika spekulationer om norrmannens framtid under våren. Detta trots att Sociedad inte ens äger spelaren, han är utlånad från Real Madrid.

Låter det konstigt? Det gjorde det för mig också, men lite googling visar att 28 december i Spanien är lite som 1 april i Sverige, alltså en dag där man kan luras och försöka sig på practical jokes. Dagen kallas Día de los Santos Inocentes (i Sverige kallat Värnlösa barns dag) och okunskapen om hur denna dag “firas” i Spanien har lurat många på twitter och även svenska Expressen som första skrev en artikel om att Ødegaard var klar för City innan de nu ändrat den till att handla om hur den lurade många i Norge.

Res med oss till Manchester!