Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Burnley – Manchester United 0-2

Embed from Getty Images

Matcherna duggar tätt i Premier League för tillfället och under lördagskvällen inkasserade Manchester United en ny trepoängare när man bortaslog Burnley på Turf Moor.

Burnley borta är kanske ingen match som skrämmer precis, men det är likväl en tuff match och att ett roterande United åker dit och plockar tre poäng är starkt gjort.

Anthony Martial satte, på liknande vis som föregående match, 1-0 strax innan halvtid när han chippade bollen förbi Pope i målet. En i övrigt ganska händelsefattig första halvlek följdes upp av en andra där United stora delar kontrollerade ställningen. En liten anstormning kom dock från hemmalaget i slutskedet, men tack vare en kontring i matchens sista sekvens kunde Marcus Rashford sätta dit spiken i kistan.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Förutom en utspark som hamnade rakt i gapet på hemmalaget sattes inte spanjoren på några större prov. Fin räddning på Bardsleys låga, luriga skott.

Ashley Young: 6

Spelade rutinerat och skötte sig defensivt. Kom dock inte alls med i offensiv väg, även om han stod för ett flertal bra och öppnande passningar som drog isär Burnleys lagdelar.

Victor Lindelöf: 6

Kämpade och slet med Burnleys tanks där bak och gjorde det bra. Tar till lite tjuvnyp ibland när han vet med sig att han är fysiskt underlägsen och kommer ofta undan med det. Drar dock på sig en onödig frispark i slutet där hemmalaget kunde lasta in spelare i straffområdet. Som vanligt trygg med boll.

Harry Maguire: 6

Fick precis som kollegan stångas där bak och har ju lite bättre förutsättningar med sin fysik. Drar också på sig någon onödig frispark precis utanför straffområdet, men i övrigt en stabil insats.

Brandon Williams: 8

Varnad. Tillsammans med James Uniteds bäste spelare i matchen. Spelar med stort självförtroende och trycker hela tiden fram längs vänsterkanten, där han dessutom kommer till ett par riktigt bra inspel. Springer ifrån de flesta med sin snabbhet, och inte ens domare Dean hängde med, som hittade ett märkligt gult kort för filmning på 19-åringen i slutet.

Fred: 6

Varnad. Ettrig på mitten och vinner mycket boll, som han sedan fördelar bra. Växer in allt mer i United-kostymen och såg ut att trivas någorlunda bra med Matic vid sin sida.

Nemanja Matic: 6

Första starten i ligan på flera månader för serben, och att det går sakta vet vi sedan tidigare. Men rutinen han bidrar med är väl värd att uppmärksamma. Håller i boll och värderar allt som oftast de situationer han sätts i på ett bra sätt.

Daniel James: 8

Blir nersparkad massvis med gånger men reser sig alltid och borde dessutom fått Mee utvisad efter en vansinnestackling. Motståndarna hinner helt enkelt inte med James, och det märktes flera gånger. Ofta väldigt enkelspårig, men ack så effektiv. Som så många gånger förr assisterar han även Rashford.

Embed from Getty Images

Andreas Pereira: 7

Utbytt 73′. En av brassens bästa insatser den här säsongen. Lägger ner ett riktigt grovjobb och får betalning när han vinner boll och spelar fram Martial till 1-0-målet. Bra i spelet och tar oftare än vad han brukar rätt beslut med bollen vid fötterna.

Marcus Rashford: 6

Försöker hela tiden men kör fast ganska ofta, hittar dock ändå målet, vilket är det viktigaste. Om det här var Rashfords lägstanivå den här säsongen får vi nog säga att den är rätt hög ändå.

Anthony Martial: 6

Utbytt 89′. Fortsätter på inslagen väg med att göra mål och ser riktigt behärskad ut när han får läget. Inte så mycket i övrigt att jobba med och kommer inte till jättemånga lägen, men är i alla fall delaktig i spelet och har några fina kombinationer med bland annat Rashford.

Jesse Lingard

Inbytt 73′. Varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Luke Shaw

Inbytt 89′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!