Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Muss halvtidsbetyg 2019/20: Målvakter och försvarare

Vi är inne på årets sista dagar och traditionsenligt ska det då sammanfattas. I vår sammanfattning kommer vi bland annat att betygsätta Manchester Uniteds spelares insatser under höstsäsongen. I den här första delen behandlar vi målvakter och försvarare med övriga spelare och managern imorgon.

I våra halvtidsbetyg har vi valt en binär skala, tumme upp eller tumme ner.

Spelarna har delats upp bland redaktionsmedlemmarna, där var och en satte sina kriterier för positivt eller negativt omdöme.

David de Gea: 👎

Vi är vana vid att de Gea är på en utomjordisk nivå, men det har inte han inte varit under egentligen hela 2019, förutom vid några enstaka tillfällen. Han gör inte fantomräddningarna lika ofta längre och misstagen kommer oftare. Har de Gea nått sin peak i karriären och är på nedgång. Jag är rädd för det.

Victor Laag

Lee Grant: 👍

Ja, Grant får tummen upp, baserat på det som kommer ut från träningsanläggningen. Han är invärvad för att vara tredjemålvakt i stort sett utan speltid, och det gör han utan att gnälla. Sin enda match under säsongen blev ju tyvärr en förlust, men det var inte Grants fel.

Gustav Brinck-Larsen

Sergio Romero: 👍

I kategorin reservmålvakter tillhör Sergio Romero de allra bästa. Möjligen skulle vi tvingas revidera uppfattningen om honom om han spelade mer regelbundet. Men nu kallas han bara på någon gång ibland och då gör han sitt jobb. Att han bara har två insläppta på sju matcher beror förstås delvis på motståndet.

Mikael Österdahl

Victor Lindelöf: 👍

I ligan har Victor Lindelöf varit den givna partnern till Harry Maguire. Något optimalt mittbackspar är det inte, då de båda har brist på snabbhet som svaghet. I cuperna har svensken matchats mer sparsamt än kollegan, vilket indikerar att Maguire står högst i kurs hos lagledningen. Till förra säsongens höjder har Lindelöf inte nått upp men jag tycker inte att skillnaden är markant. Då var han mestadels okej och det är han nu också.

Mikael Österdahl

Phil Jones: 👎

Att Jones fortfarande spelar i United är verkligen anmärkningsvärt, har fått några chanser i cupmatcher men inte alls övertygat. Situationen i United har nästan blivit parodisk och en aning sorglig, detta på grund av skador, tokiga och uppmärksammade ingripanden samt allmänt för dåliga insatser, helt enkelt. Är på botten, och frågan är om han tar sig upp igen, det är tveksamt.

Elias Hallström

Harry Maguire: 👍

Om man anser att världens dyraste back också ska vara världens bästa back är Maguire givetvis underkänd – men så fungerar inte marknaden riktigt. Manchester United har fått en bättre backlinje, och därmed ett bättre lag, med engelsmannen i sig. Inte felfri hittills, och det finns definitivt mer att hämta, men likväl anser jag att han varit godkänd (det är inte helt lätt att acklimatisera sig till ett nytt lag, och det utan en enda försäsongsmatch). Bra i huvudspelet och generellt med fötterna samt en växande ledarfigur.

Adam Fröberg

Embed from Getty Images

Marcos Rojo: 👍

Här kanske en del hoppar till. Men Marcos Rojo var faktiskt bra under den perioden han spelade fotboll regelbundet under den här säsongen. Hans skadeproblem och hans ibland impulsiva idiotbeslut kommer dock alltid vara hans nackdel. Men sett till den speltiden han har fått i år och hur han har presterat får det faktiskt bli en tumme upp.

Victor Laag

Ashley Young: 👎

Nog för att det fanns få supportrar som hade höga förhoppningar på Young inför säsongen. Men det han har presterat allt som allt har inte varit bra nog, mer än att han de facto har kunnat avlasta tröttkörda spelare emellanåt. Målet mot AZ Alkmaar var viktigt, det ska han givetvis ha cred för, men i övrigt har det inte varit särskilt muntert.

Adam Fröberg

Diogo Dalot: 👎

Finns inte så mycket att säga om Dalot den här säsongen då han knappt har spelat. Var till en början en intressant värvning och en spelare man trodde på. Men nu börjar man nästan undra vad han gör i United, då han inte kommer slå sig in i någon startelva vad det lider och tillbringar mest bara tid i sjukstugan.

Elias Hallström

Luke Shaw: 👎

Jag har länge haft Shaws rygg, men den här hösten är det som att han tagit ytterligare ett kliv bakåt. Han hade potential att bli en av världens bästa vänsterbackar, sen kom benbrottet och det kommer när Shaws karriär sammanfattas ses tillbaka på då han gick från att vara en storspelare in the making till att vara en dussinlirare. Borde som bäst vara andre vänsterback i United.

Gustav Brinck-Larsen

Aaron Wan-Bissaka: 👍

Aaron Wan-Bissaka är Englands och en av världens bästa högerbackar defensivt, där är nog de flesta överens. Han har visat sig värd de pengar United hostade upp i somras även om offensiven inte är fullt så bra som den kunde vara. Då Dan James huserar på samma kant blir det inte lika uppenbart som det hade blivit annars. Ändå, en klasspelare. Den bäste vi haft sedan Rafael på positionen.

Marcus Beijar

Embed from Getty Images

Axel Tuanzebe: 👎

Det var nog tänkt att Axel Tuanzebe den här säsongen på allvar skulle utmana om en plats i startelvan. Tyvärr blev han skadad när det såg ut som att han skulle få större förtroende och sedan har han inte hittat tillbaka. När han har spelat har han som regel varit okej eller bättre, undantaget det poängkostande misstaget mot Arsenal. Den snabbhet som Tuanzebe besitter är något som saknas i vårt mittförsvar. Skador vid illa valda tillfällen gör dock att jag väljer att vända tummen nedåt.

Mikael Österdahl

Brandon Williams: 👍

Kom från egentligen ingenstans när Luke Shaw gick sönder och har väl gjort att man inte känner det där samma akuta behovet av förstärkning på vänsterbacken. Är ojämn och lite har verkligheten sprungit ikapp då vintern kommit, men på det stora hela har 19-åringen gjort det bra. Fick förlängt kontrakt och såg väl med det till att Demetri Mitchell inte kommer att vara Unitedspelare särdeles länge till.

Marcus Beijar