Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: En bra match mellan två bra lag

Embed from Getty Images

Manchester United och Arsenal var sist ut bland alla matcher under nyårsdagen. United hade återigen chansen att haka på i topp 4-striden efter att både Chelsea och Tottenham tappat poäng, men man tog inte till vara på den möjligheten

Om United avslutade året förra året på ett fint sätt, kan vi konstatera att man började det nya på ett mindre smickrande sätt. Nere i London blev Arsenal, med nytillträdde Mikel Arteta på tränarbänken, för svåra att knäcka, och i ärlighetens namn var det aldrig något snack om saken.

Hemmalaget tog ledningen innan matchuret ens hade passerat tio minuter, detta efter att Pepé rakat in en boll från nära håll. Försvarsagerandet lämnade mycket att önska, inte minst från Harry Maguire, som upphävde offside och var därefter svajig matchen igenom, tillsammans med övriga tio spelare ska sägas.

Det märktes att det var två lag som inte riktigt vet var de befinner sig för tillfället. Artetas mannar pressade förvisso United hårt under stora delar, och man hade ofta svårt att spela sig ur förstapressen. En av anledningarna till det var att United saknade ett mittfält, Fred såg rejält vilsen ut, medan Nemanja Matic tar för lång tid på sig och är dessutom ingen kreatör. Nog för att han kan hålla i bollen, men han är inte den referenspunkt som till exempel Paul Pogba är. Fransmannen som för övrigt sägs bli borta ytterligare en månad på grund av skada.

Spelare som Jesse Lingard och Daniel James kom inte heller till sin rätt under gårdagen då det dels brister kvalitetsmässigt och dels för att man inte tilläts spela den omställningsfotboll man har kunnat göra mot topplag. United ägde sedan en hel del boll i andra halvlek, men man har som bekant inte nycklarna till att luckra upp försvar som ligger rätt i positionerna. Inte ens Marcus Rashford eller Anthony Martial hade något att komma med.

Embed from Getty Images

Nog borde väl Mason Greenwood ha kommit in tidigare, kanske redan i paus. Men som bekant har Ole Gunnar Solskjaer sina egna idéer vad gäller byten. Ett 0-2-underläge är givetvis svårt att vända på, men chanserna hade eventuellt ökat några få procent om Greenwood klivit in tidigare. Visserligen skapade United knappt en enda vettig möjlighet, men är det någon som tar vara på dem när de dyker upp är det han.

Ett byte som uteblev, men som säkert många hade önskat, var Brandon Williams in. Luke Shaw uträttar ingenting av värde längre och Solskjaer skulle göra både sig själv, laget och fansen en stor tjänst om han tog beslutet att placera Williams högst upp i hierarkin bland vänsterbackar.

Som sagt, United tog inte chansen att följa med där uppe då Chelsea och Tottenham men även Wolverhampton tappade viktiga poäng. Att förlora borta mot Arsenal är i sig inga konstigheter, men med tanke på förutsättningarna, där Uniteds kurva ändå pekade lite uppåt och Arsenals spikrakt nedåt, får gårdagen ses som ett rejält snedsteg, både vad gäller resultat och prestation.

Solskjaers presskonferens

Nedan ger vi er det viktigaste som sades under gårdagens presskonferens.

  • Vi startade bra, hade några bra omställningslägen, men vi var inte tillräckligt noga.
  • De fick energi efter deras mål och vi började hänga med huvudena.
  • De var det bättre laget, de var aggressiva, pressade och vann tillbaka boll. Vi kunde inte riktigt hitta någon väg ut.
  • Det var en bra match mellan två bra lag.
  • Ibland avgör små detaljer matcher, som att bollen studsade rätt vid bägge deras mål.
  • Vi vill fortsätta bygga vidare, inte minst på december månad.
  • Pogba kommer bli borta i 3-4 veckor. Det är ett stort avbräck, men han har varit borta hela säsongen och de som kommit in istället har varit fantastiska.
  • Om Matic och Fred spelar som idag är jag nöjd.
  • Man vill alltid ha en konkurrenssituation, men man vill alltid ha sina bästa spelare på planen också.
  • Om vi ska värva i januari måste det vara rätt spelare. Vi tittar på en eller två.