Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Wolverhampton Wanderers – Manchester United

Embed from Getty Images

Efter fadäsen mot Arsenal ska Manchester United återigen försöka studsa tillbaka. Uppgiften den här gången är Wolverhampton Wanderers på bortaplan i FA-cupens tredje omgång.

United och Wolves möttes i cupen i Wolverhampton även förra året. Den gången var det i kvartsfinalen och Wolves vann med 2-1. Då var det länge mållöst men Raúl Jiménez gav Wolves ledningen efter 70 minuter och kort därefter kunde Diogo Jota utöka. Marcus Rashford reducerade sent på tilläggstiden.

Om Ole Gunnar Solskjaer skulle ha fått rangordna tänkbara motståndare i FA-cupen är det inte omöjligt att han hade placerat Wolves på bortaplan allra sist. Nuno Espírito Santos Wolves förefaller nämligen vara Uniteds absoluta mardrömsmotståndare. På fyra matcher mot Nunos lag har vi två oavgjorda och två förluster.

Manchester United

Det är alltid svårt att veta hur en manager ska ta sig an cuperna. Ser vi till Solskjaers historik och morgondagens motståndare så skulle han sannolikt vilja matcha ett starkt lag imorgon. Samtidigt har han just nu inte överdrivet många alternativ.

Scott McTominay och Paul Pogba är långtidsskadade, vilket egentligen borde öppna för James Garner. Den unga mittfältaren har dock haft problem (skada eller sjukdom) den senaste tiden och förväntas istället spela med reservlaget på måndag. Inte heller Dylan Levitt är tillgänglig.

Defensivt är kvartetten Eric Bailly, Tim Fosu-Mensah, Marcos Rojo och Axel Tuanzebe ute.

Vidare har Solskjaer sagt att det är problem med sjukdom i truppen. Idag skickades Jesse Lingard och Anthony Martial hem från träningen av den anledningen, så de är rimligen inte med imorgon.

Formen var annars bra före Arsenal. Men detta United har inte förmågan att prestera över tid. Bättre insatser följs alltid av sämre.

I mål får vi se Sergio Romero, så mycket är bekräftat. Annars är det en svårgissad elva. Bristen på mittfältare öppnar egentligen för en fembackslinje men det är svårt att bilda den backlinjen med tillgängliga spelare. Troligen skulle det kräva att Ashley Young, Aaron Wan-Bissaka eller Luke Shaw tar en mittbacksplats.

Gissningsvis skulle Solskjaer vilja vila både Victor Lindelöf och Harry Maguire men med Phil Jones som enda alternativ är det omöjligt. Att Solskjaer inte litar på Jones är uppenbart men imorgon har han nästan inget val. I så fall blir det nog Lindelöf som får vila, det brukar ju bli så.

Embed from Getty Images

Brandon Williams borde vara morgondagens vänsterback, såtillvida inte tanken är att han vilas till matchen mot Manchester city. På högerbacken får Wan-Bissaka förmodligen vila och då ersätter Young. Diogo Dalot är tillgänglig igen efter skada men får nog vänta på sin chans.

På det centrala mittfältet har vi egentligen bara Nemanja Matic och Fred att välja på. Alternativet är att flytta ner Andreas Pereira. I så fall är det Fred som får vila.

Framför mittfältsduon är Pereira huvudalternativet. Spelar han längre bak torde det bli Juan Mata som går in.

I Martials frånvaro går Mason Greenwood in på topp. Daniel James och Marcus Rashford kompletterar anfallslinjen.

Alternativ? Egentligen bara Tahith Chong och Angel Gomes. Dock väldigt lite som pekar på att någon av dem får chansen. Annars får vi gräva i reservlagstruppen och det tror jag inte Solskjaer är villig att göra.

Möjlig startelva:

Wolverhampton Wanderers

Nuno sliter hårt på sitt lag. Wolves började säsongen tidigt med lyckat kval till Europa League och i så väl kval som gruppspel matchade de nära nog bästa möjliga lag. De har 7 spelare som har spelat 30 matcher eller fler. Detta kan ställas mot Marcus Rashford som med sina 27 matcher har spelat flest för United.

Sett till speltid är Raúl Jiménez femma i Wolves med 2525 minuter (alla turneringar), medan Harry Maguire med 2318 minuter har spelat mest i United. Wolves lagkapten Conor Coady har spelat 2970 minuter (33 matcher – alla i ligan, alla i Europa League, inklusive kval – utan att bli utbytt). Rashford är tvåa i speltidsligan i United men hans 2178 minuter hade bara räckt till en niondeplats i Wolves.

Vi kan alltså konstatera att Nuno inte gillar att rotera. Han offrade dock ligacupen, då han vilade samtliga startspelare, även i låtsasderbyt mot Aston Villa (som jag förstår det ser varken Villa eller Wolves på det som ett derby men media försöker blåsa upp det).

Förra säsongen satsade Nuno hårt på FA-cupen men då hade de å andra sidan inget Europa League-spel. Gissningsvis väljer han ändå något i närheten av bästa möjliga lag imorgon. Från och med nu tills Europa League-spelet återupptas har de ett ganska behagligt spelschema.

Efter en svit på elva förlustfria i rad i Premier League har de nu förlorat tre av de fem senaste. Framför allt förlusten mot Watford på nyårsdagen är en missräkning.

En given förändring hittar vi ändå i mål, där det brukar bli John Ruddy i de inhemska cuperna. Framför målvakten spelar Nuno med trebackslinje och vingbackar. I tre av fyra matcher mot United har han spelat 3-5-2 men sedan november har han nästan uteslutande ställt upp laget i en 3-4-3-formation, så vi utgår från det.

Lagkapten Coady leder backlinjen och då Willy Boly är långtidsskadad blir det Romain Saïss till vänster. Till höger återfinns Leander Dendoncker.

Som kantspringare tar Matt Doherty högerkanten och till vänster återfinns Jonny (som förstås borde ha valt Otto som smeknamn). Rúben Neves och João Moutinho bildar ett vasst mittfältspar centralt.

Embed from Getty Images

Adama Traorés storform på högeryttern är huvudorsaken till att Wolves numer spelar 3-4-3. Jiménez leder anfallet. I Jotas frånvaro torde det bli Pedro Neto som vänsterforward.

Alternativ? I en 3-5-2-formation flyttas Dendoncker upp på mittfältet vilket öppnar för Ryan Bennett i backlinjen. Det innebär dock att Traoré tvingas flytta ner som vingback. Inte för att Traoré inte klarar det men det är dumt att begränsa den kanske formstarkaste spelaren.

Skulle Nuno ändå få för sig att rotera kan han använda Rúben Vinagre som vänsterspringare. Patrick Cutrone aspirerar på spel i anfallet men har inte Nunos förtroende. Den halvunga försvararen Max Kilman har fått en del speltid i Europa League men bara sparsamt i Premier League. Jesús Vallejo är på väg tillbaka till Real Madrid och lär därför inte vara aktuell.

Morgan Gibbs-White finns i truppen men han är skadad.

Med det har jag faktiskt nämnt samtliga spelare som har fått speltid i Premier League. Nuno gillar som sagt inte att rotera.

Möjlig startelva:

Historik

United spelade borta mot Wolves i ligan i augusti, med hemmamatchen den 1 februari. Bortamatchen var en chansfattig tillställning som slutade 1-1. Anthony Martial gav United ledningen med Rúben Neves kvitterade med ett mäktigt skott. United fick chansen att avgöra matchen på straff men Paul Pogba brände.

Visste ni att…

 • Det är avspark en minut senare än normalt. Detta som ett led i en kampanj för mental hälsa, där supportrarna uppmanas ta en minut för att tänka.
 • Wolverhampton Wanderers har (på det rätta sättet att räkna) det längsta namnet av alla klubbar som United har spelat mot i officiella matcher.
 • Då matchen spelas på en Premier League-arena används videodomare.
 • Skulle matchen sluta oavgjord blir det ingen förlängning. Istället blir det omspel på Old Trafford i mitten av januari.
 • Ovan noteras att Conor Coady har spelat mycket den här säsongen. Förra säsongen spelade han faktiskt samtliga minuter i Wolves 46 matcher. Han har spelat 90 minuter i Wolves 94 senaste ligamatcher. Den enda ligamatchen han inte har spelat under Nuno var mot Burton i september 2017, då han var avstängd. Nuno har aldrig bytt ut Coady.

Matchfakta

Wolverhampton Wanderers
Manchester United

Matchinformation

Turnering: FA Challenge Cup, omgång 3
Tid: Lördagen den 4 januari 2020, 18.31
Plats: Molineux Stadium, Wolverhampton
Teve: Eurosport 1/Eurosport Player

Manchester United

Skador:

 • Bailly (matchform, inget datum)
 • Fosu-Mensah (matchform, inget datum)
 • McTominay (knä, inget datum)
 • Pogba (knä, februari)
 • Rojo (skadad, inget datum)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • Dalot (matchform)
 • Garner (skadad/sjuk)
 • Lingard (sjuk)
 • Martial (sjuk)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 5:e8-7-632-2531
Borta:9:e3-3-512-1512
Bästa målskytt: Rashford (12)
Disciplin: 41 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O15/12EvertonHPL1-1 
V18/12ColchesterHLC3-0 
F22/12WatfordBPL0-2 
V26/12NewcastleHPL4-1 
V28/12BurnleyBPL2-0 
F1/1ArsenalBPL0-2 

Wolves

Skador:

 • Boly (fot, inget datum)
 • Gibbs-White (rygg, inget datum)
 • Jota (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 7:e7-9-530-2730
Hemma:8:e4-4-216-1416
Bästa målskytt: Jiménez (8)
Disciplin: 35 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V12/12BesiktasHEL4-0 
F15/12TottenhamHPL1-2 
V21/12NorwichBPL2-1 
V27/12Man cityHPL3-2 
F29/12LiverpoolBPL0-1 
F1/1WatfordBPL1-2 

United mot Wolves

Totalt:  10248-18-36177-149
FA-cupen:  94-2-318-13
Borta:  5216-10-2680-97
SENASTE MÖTENA
O2018-09-22HPL1-1 
F2019-03-16BFA1-2 
F2019-04-02BPL1-2 
O2019-08-19BPL1-1 
SENASTE BORTAMATCHER
V2012-03-18BPL5-0 
F2019-03-16BFA1-2 
F2019-04-02BPL1-2 
O2019-08-19BPL1-1 

Domare: Paul Tierney

Assisterande: Betts, Hatzidakis, fjärdedomare: Kavanagh, VAR: Oliver, assisterande VAR: Halliday.
 M
PL 2019/20:1443005
PL 2018/19:2482015
PL totalt:692081211
Snitt (2018-20): 3,30,000,030,26
Alla domare 2018/19: 3,30,050,080,22
 MVOF
Dömt United:9603
Dömt Wolves:8314