Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Wolverhampton Wanderers – Manchester United 0-0

Embed from Getty Images

Nästan 100 minuters spel med stopptiden inkluderad fick vi när Manchester United skulle försöka besegra Wolverhampton i FA-cupen. Hur många skott på mål United mäktade med? Noll. Det sammanfattar ganska bra hur dåliga Manchester United var idag.

Lite roterande

United ställde upp med ett hyfsat roterat lag i matchen. Romero i mål, Young och Williams som ytterbackar – däremot finns det ingen tilltro till Phil Jones som satt på bänken och såg Lindelöf/Maguire bilda mittbackspar ytterligare en gång. På mittfältet var Pereira nedflyttade till en sittande mittfältsroll så Fred kunde få vila, Mata spelade som tia och (faktiskt) Tahith Chong till höger vilket gjorde att Rashford kunde starta på bänken. Längst fram unge Greenwood som tyvärr inte gjorde någon glad. På bänken satt Angel Gomes, men han fick så klart ingen speltid trots att både Mata och Chong byttes ut under matchens gång

Av de spelare som inte redan är ordinarie eller ligger precis på gränsen var det väl ingen som på riktigt tog chansen. Faktum är att ingen spelare imponerade överhuvudtaget. Hade ett fullständigt roterat United gjort den här insatsen hade man väl kunnat ha någon form av hopp framöver, men nu finns det inte en startelva som satt på bänken/läktaren och vilade. Detta är så oerhört tragiskt i dagens Manchester United.

Hur Solskjaer vill att United skall anfalla är fortfarande höljt i dunkel. Den som har sett vilken taktik och vilka linjer Solskjaer vill använda kan väl höra av sig och förklara. Framförallt till spelarna…

Rashford nära att avgöra

United hade egentligen två hyfsade chanser i matchen. Dels slog Juan Mata en frispark där John Ruddy i Wolvesmålet helt lämnade det bortre hörnet, men bollen smet precis utanför den bortre stolpen.

Den kanske bästa chansen fick dock Marcus Rashford, och detta runt 30 sekunder efter att han kom in i minut 70. Bollen nådde honom till vänster i straffområdet, och tyvärr fick han en liten extra bolltouch (kanske för att han inte var inne i matchen) som gjorde att avslutet dröjde halvsekunden längre. Bollen gick via Wolvesförsvararen, över Ruddy och klockrent i ribban. Dessa var Uniteds egentligen enda riktiga chanser.

Wolves då? De hade ett jätteläge efter cirka 15 minuter där Romero gjorde en mycket fin räddning, de hade en boll i mål som (helt korrekt) dömdes bort för hands och de hade dessutom en ramträff som med lite flyt kunde fått bättre utdelning för hemmalaget

Varför har vi VAR?

Avslutningsvis behöver vi återigen prata VAR. Manchester United kan givetvis inte skylla på domarinsatsen att man inte presterade ett enda skott på mål, men faktum är att vi skulle haft en straff där domaren friade (så klart, de friar ju jämnt nuförtiden) och VAR-domaren vågar inte rätta honom.

Jag pratar givetvis om situationen där Brandon Williams drogs ner av Leander Dendoncker. På repriserna blir det ganska tydligt, Williams tog sig förbi, petade fram bollen och Dendoncker tog Williams ben. Men trots att det VAR-kollas blir det alltså ingen straff, och då är ju frågan vad vi skall ha systemet till, om de inte vågar rätta domarens fel?

Embed from Getty Images

Det uppstod än i mina ögon märklig situation närmare slutet dessutom, där jag undrar varför VAR (när det ändå kollas) inte rättar ett domarfel. Marcus Rashford höll på att ta sig igenom, men en Wolvesförsvarare bröt bollen schysst och var den som var sist på bollen innan den rann över kortlinjen. Domaren såg dock inte detta utan dömde inspark, och så VAR-kollades det om det skulle vara straff, vilket det alltså inte skulle. Så där har vi en domare i VAR-rummet som tittar på situationen och enkelt kan konstatera att “här borde det vara hörna”, men han får inte säga något till domaren? Det är väl ändå väldigt konstigt?

Omspel

Oavgjort i den här omgången av FA-cupen innebär omspel, vi kommer alltså snart få stifta bekantskap med Wolverhampton igen. Matchen måste spelas före den 25 januari, då fjärde omgången spelas, sannolikt bör den kunna tryckas in mellan matcherna mot Norwich och Liverpool som spelas den 11 och 19 januari.

Res med oss till Manchester!