Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Bristol 0-1

Det blev en tämligen frustrerande dag på Leigh Sports Village för Manchester United, som i årets första match gästades av Bristol City. Bristol, som hittills inte vunnit en enda match i ligan den här säsongen krigade sig till en välbehövlig trepolängare efter mål av före detta Unitedspelaren Ebony Salmon, och United lämnade arenan poänglösa och besvikna.

År 2020 började på absolut sämsta tänkbara sätt för United. Man kom till start med den kanske starkaste startelva Casey Stoney kan formera, men hamnade med runt 10 minuter kvar av första halvlek i underläge. Unitedspelarna kändes frustrerade och otåliga nästan redan från start, och någonstans på vägen låste det sig och målen uteblev trots överlägset bollinnehav och ett stort antal målchanser.

Lauren James, som för övrigt nyligen skrivit på sitt första professionella kontrakt för klubben, började redan från start att ställa till med oreda i Bristolförsvaret. Både James, Leah Galton och Kirsty Hanson hade chanser som brändes, och man fick liksom inte till det hela vägen fram. Det var generellt en frustrerad stämning på plan, som bland annat manifesterades i en varning för James efter en konflikt som såg ut att kunna bli väldigt fysisk, mellan henne och ett flertal Bristolspelare.

United fortsatte slita för att spräcka Bristols nolla, men istället var det gästerna som tog ledningen i minut 34 genom snart 19-åriga anfallaren Ebony Salmon. Salmon bröt sig loss på vänsterflanken och tog sig enväldigt in i Uniteds straffområde där hon med otrolig speed rundade Abbie McManus och placerade bollen i mål bakom Mary Earps. Bristol krigade halvleken ut, och det var en sammanbiten Casey Stoney som tillsammans med sitt lag lämnade planen i paus.

Andra halvlek började ungefär som första slutat, dock med förändringen att Hanson bytts ut i paus till förmån för Lizzie Arnot som istället kom in på Uniteds högerkant. Bristol gick all in för att försvara sin knappa ledning, och sjönk således längre tillbaka på egen planhalva vilket lät United komma närmare och närmare. Stoney gjorde allt hon kunde för att driva på sitt lag framåt, bland annat byttes Jess Sigsworth och Ella Toone in i minut 60 respektive 71, och ut gick följaktligen Lauren James och Katie Zelem.

Under de sista 10 minuterna och den 6 minuter långa stopptiden pressade United bortalaget ordentligt. Jackie Groenen tilläts driva in i Bristols straffområde ett antal gånger, men när chanser uppstod sköt Arnot i ribban efter att ha missat i stort sett öppet mål, och Toone i stolpen. Bristol red ut den sista anstormningen och tog därmed en enormt viktig seger, och United fick se sig besegrade i årets första match.

Nästa match spelas om precis en vecka, närmare bestämt den 12 januari då United åker till Prenton Park för att ta sig an Liverpool i ligaspelet.