Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Manchester City 1-3

Embed from Getty Images

Det finns förluster och så finns det förluster. Manchester United gjorde, återigen, en minst sagt miserabel insats när det gällde som mest. Den förmodat mest realistiska titelchansen försvann redan i första halvlek hemma mot Manchester City på tisdagskvällen och nu känns precis allt svart. 

Optimismen flödade inte direkt när Ole Gunnar Solskjaer presenterade en startelva innehållandes bland andra Phil Jones och Jesse Lingard hemma mot Manchester City i ligacupsemifinalen. Den första kvarten gav ett visst hopp om att United skulle kunna hänga med, åtminstone ett tag. Därefter rasade det ihop totalt. Tre mål i baken före paus gjorde att det inte fanns ens någon ära att spela för när United skulle anfalla mot Stretford End i andra.

Ett tröstmål från Marcus Rashford var egentligen inget tröstmål. City var bättre på allt utan att vara superbra, vilket förstås gör det hela än mer förnedrande. Pep Guardiola utklassade Solskjaer på alla tänkbara plan och frågan är exakt vad som ska krävas innan Uniteds påstådda klubbledning gör något åt den här misären. Solskjaer har förstås inte truppen att utmana City, men han har uppenbarligen inte heller kunnandet att göra United till ett spelande lag.

Ytterligare en känga behöver förstås riktas mot spelarna. Att uppträda på det sätt man gör i ett derby på hemmaplan är på intet sätt acceptabelt alldeles oavsett vad det gäller. Nu gällde det en finalplats i ligacupen, vilket i sig int är det mest prestigefyllda du kan vinna. Å andra sidan är (var) det, som sagt, den mest realistiska chansen till en pokal i år. Spelarna Solskjaer ställde ut igår verkade dock inte tro på vare sig pokalen, tränaren eller sig själva.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

David de Gea vaktade målet i cupen, plötsligt. Det berodde måhända på Sergio Romeros gamla knän eller på att det var City i en semifinal det handlade om. Hur som gjorde han ingen skillnad. Därtill svajade spelet med fötterna betänkligt.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Målen uppkommer i och för sig inte via hans kant, men Wan-Bissaka vaggas obönhörligen in i samma töcken som medspelarna här. Känns otajmad och för första gången i år trött.

Phil Jones: 3

Var detta det sista vi såg av Phil Jones i en startelva i Manchester United? Vi ska tro det.

Victor Lindelöf: 4

Visst lider han av att Jones är så dålig som han är, men Vigge viker ner sig. Missar brytningen före 2-0-målet. Frustrerad och ur balans.

Brandon Williams: 5

Varnad. Minst dålig i backlinjen? Tappade balansen (?) i löpningen före 3-0. Inte bra nog, än, mot denna typ av motstånd.

Fred: 5

Varnad. Fred är en spelare enormt beroende av sin omgivning. Fred är en spelare som är enormt beroende av att ha Scott Francis McTominay bredvid sig på mittfältet. Det hade han inte nu. Det såg ut därefter.

Andreas Pereira: 4

1 självmål. Inte Pereiras fel att han matchas i en för honom felaktig position. Inte hans fel att han får bollen på sig vid 3-0. Ändå. Andreas Pereira är, helhetsmässigt, på tok för dålig för att spela i Manchester United, även i en 2019/20-version.

Marcus Rashford: 6

1 mål. Är man för snäll om man ger kvällens kapten godkänt? Kanske, kanske inte. Han gör ändå mål och han försöker ändå mer än lagkamraterna.

Jesse Lingard: 2

1 varning, utbytt 46′. Om Phil Jones inte ska spela boll i Manchester United ska Jesse Lingard inte heller göra det. Fruktansvärd insats. Inte ett enda rätt. Synonymt att bli utbytt mot Nemanja Matic.

Daniel James: 5

Utbytt 64′. Vi har talat om det ett tag, men antingen är verkligheten på väg ikapp Daniel James eller så är det en formdipp av Guds nåde som råder. Kör fast tidigt och får inte utlopp för sin speed.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 81′. Äntligen från start. Då levererade varken han eller laget. Otroligt anonym i första frånsett ett avslut som borde ha gett utdelning. Spelar fram Rashford men är för vek totalt sett.

Nemanja Matic: 5

Inbytt 46′. Inbytt istället för Jesse Lingard i paus, vid ställningen 3-0 till City. Det säger precis allt.

Angel Gomes: 5

Inbytt 64′. Fick äntligen, äntligen spela. Då fick han komma in i ett otacksamt läge på en otacksam position. Uträttade inte mycket.

Anthony Martial: N/A

Inbytt 81′. Spelade för kort tid för att betygsättas.