Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Wolverhampton Wanderers 1-0

Embed from Getty Images

Juan Mata blev matchvinnare när Manchester United igår kväll gick vidare i FA-cupen efter en 1-0-seger i omspelet mot Wolverhampton Wanderers. Segern var rättvis om än kanske inte övertygande.

Vore det inte för VAR och den nya handsregeln kunde det ha blivit en annan historia. För Wolves gör ju ett mål som blir bortdömt (domslutet odiskutabelt men regeln går att ifrågasätta). United gjorde mycket som var klandervärt i den situationen. Att jobba i underläge mot Wolves är ingen höjdare och nog kändes det som en match laget som vinns av laget som gör första målet.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6,5

Uniteds reservmålvakt håller förstås nollan igen. Behöver inte anstränga sig särdeles mycket för det. Ett tveksamt ingripande på en tidig räddning, då han inte kommer ner snabbt nog och släpper en potentiellt farlig retur.

Aaron Wan-Bissaka: 6

En omvänd match för högerbacken där han erbjöd mer offensivt än defensivt. Hade stundtals problem mot Traoré (skulle vara intressant att veta varför Nuno valde att spela Traoré mot Wan-Bissaka). Blev bortgjord någon gång och missade för en gångs skull helt med en tackling. Fyller på bra offensivt även om det inte leder till några direkta målchanser.

Victor Lindelöf: 7

Slår en briljant långpassning till James. Står rätt positionerad. Är resolut i luftrummet. Ett stort lyft efter några tveksamma insatser.

Harry Maguire: 7

Varnad. Blir bortgjord någon gång i början av matchen men spelar sedan upp sig. Vinner många bollar och har, tillsammans med Lindelöf, god koll på Jiménez i luftrummet.

Brandon Williams: 7

Ännu en imponerande insats av den unga vänsterbacken. Har full koll på Neto, som uppträder frustrerat. Fick svårare när Traoré bytte kant och jag tyckte mig ana vissa trötthetstecken i slutet.

Fred: 5

Varnad. Gör det största misstaget före Wolves bortdömda mål och hittar sedan liksom aldrig rätt, en briljant långpassning undantaget. Blir bolljagande och hamnar ofta på efterkälken. Hans svagaste insats på länge.

Nemanja Matic: 6

Emellanåt går det för snabbt för Matic och de gångerna blir så väldigt tydliga. Därmed är det svårt att lyfta honom över ett godkänt betyg. Han imponerar i passningsspelet och han värderar bra när det är dags att sänka tempot. Bidrar också med stadga genom ett bra positionsspel.

Juan Mata: 7,5

1 mål. Inleder matchen med en superb framspelning till James. Avslutar matchen med att springa till sig friläge och avsluta behärskat. Bäst på planen och från ingenstans har Mata nu gjort två bra matcher i rad.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 64. Mestadels isolerad från spelet, oavsett om han spelade tia, högerytter eller toppforward. Kommer inte till ett enda avslut. Det som räddar honom från ett ännu sämre betyg är att han faktiskt träffar rätt med alla sina passningar och att han slår två passningar som leder till skott.

Daniel James: 6

Utbytt 64. James är väldigt svår att betygsätta. Springer gång på gång in bakom Wolves backlinje och skaffar sig målchans. Avsluten är dock bedrövliga. På samma sätt brister kvaliteten i de avgörande passningarna. Hans mest imponerande insats i matchen är en grym hemåtlöpning.

Anthony Martial: 6

1 assist. Leder linjen och agerar avslutare eller framspelare vid sju av Uniteds elva avslut. Mycket bra bollvinst och behärskad framspelning till Mata.

Marcus Rashford: n/a

Inbytt 64, utbytt 80. Inbytt, skadad, utbytt. Det är lätt att vara efterklok men nog förefaller det vara ett väldigt dumt beslut att inte låta Rashford vila och läka en uppenbart sliten kropp.

Andreas Pereira: n/a

Inbytt 64. Gjorde inget för att spela sig tillbaka in i laget.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att betygsättas.