Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Liverpool – Manchester United 2-0

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds besök på Merseyside slutade med 2-0 i baken, ett resultat som i ärlighetens namn borde varit större. 

Det var nog inte många som på förhand hade trott att United skulle uträtta stordåd på Anfield, och när sedan Van Dijk knoppade in 1-0 efter knappa kvarten var det aldrig något snack. United inledde någorlunda piggt men hade det därefter rejält kämpigt och släppte dessutom in ytterligare två mål, som dock dömdes bort.

I andra halvlek fortsatte anstormningen men United redde ut den och lyckades skapa lite tryck mot Liverpools mål, men särskilt nära kändes det aldrig. I matchens sista minut fastställde man sedan slutresultatet efter att Salah fått friläge från halva planen, med en James i hasorna, som inte lyckades få stopp på egyptiern.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Varnad. Gör egentligen vad han kan i målet. Ett par tveksamma ingripanden, bland annat mot Van Dijk, när han får en diskutabel frispark med sig. Tar annars det han ska och gör en fin räddning på Manés friläge.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Inte direkt någon insats att minnas för 22-åringen. En del problem defensivt och kom knappt fram någonting i banan förutom ett par gånger mot slutet när United fick lite tryck.

Victor Lindelöf: 6,5

En av de bättre i United, och gör som så många gånger förut och överskuggar sin mittbackskollega. Bolltrygg och följsam är det som utmärker Lindelöf, så även idag.

Harry Maguire: 5

Tyvärr, Harry. Rejäla problem i första halvlek och är delaktig i första baklängesmålet, även om han inte ska ta fullt ansvar. Spelar upp sig en aning därefter men har ett par gånger när han kliver upp i rygg och öppnar upp ytor bakom sig, samt går bort sig rejält en gång på mittplan. Kräver betydligt mer.

Luke Shaw: 6

Varnad. Utbytt 87′. Lite förvånande att hans namn dök upp i startelvan, men står för en klart godkänd insats, där han framför allt har bra koll bakåt. Som vanligt inte lika utmärkande i offensiven dock.

Fred: 7

Bäst i United. Vinner inte bara mycket boll utan fördelar densamma på ett bra sätt. De få gånger United kom upp i planen var det ofta Fred som var den drivande kraften. Hyfsat (nåja) nära att placera in bollen bakom sin landsman i andra halvlek.

Nemanja Matic: 6

Varnad. Man tänkte att det skulle kunnat bli en jobbig match för Matic, men visar upp sin rutin när den behövs. Det går fortfarande segt med bollen, men har ofta koll på vad som sker runt omkring sig och kompletterar Fred på ett bra sätt.

Daniel James: 5

Fick egentligen inte ut någonting idag, i en match som man kan tycka borde passat honom rätt hyfsat. Enkelspårig och sprang ofta in i Liverpools försvarsmur.

Andreas Pereira: 5

Utbytt 75′. Pereira gör en sedvanlig Pereira-insats. Gediget jobb, men det brister som vanligt när det kommer till kritan.

Brandon Williams: 5

Utbytt 75′. Ingen lätt uppgift för 19-åringen idag när han dessutom får spela på en lite annorlunda position. Tyvärr är det av någon outgrundlig anledning också Williams som får äran att markera ligans bäste huvudspelare vid 1-0-målet.

Anthony Martial: 6

Var han på planen i första halvlek? Inte många touch hade han i alla fall, men till hans försvar ska det sägas att han inte fick särskilt mycket hjälp av lagkamraterna. Spelade upp sig i andra och började kombinera fram sig. Hade ett superläge att kvittera, vilket han borde tagit till vara på.

Juan Mata: N/A

Inbytt 75′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mason Greenwood: N/A

Inbytt 75′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Men kom in och visade lite glimtar i alla fall.

Diogo Dalot: N/A

Inbytt 87′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!