Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Burnley 0-2

Embed from Getty Images

Manchester United visade under kvällen upp sig från sin sämsta sida när Burnley kom på besök till Old Trafford. 0-2 i baken och en insats som kandiderar, bland många andra, till säsongens hittills sämsta. 

Skrämmande

Var ska man börja? Det finns så mycket att säga om detta Manchester United, men samtidigt så lite på samma gång. Kanske för att man snart inte längre orkar diskutera saker som rör den här klubben. Men om vi ska försöka bena ut någonting ur detta, då kan vi börja med att konstatera, för hundrade gången, att kvaliteten är skrämmande låg.

Det ska såklart sägas att spelaren som burit United den här säsongen inte finns tillgänglig nu, men det ska inte heller spela någon avsevärd roll när Burnley står för motståndet på hemmaplan. Ett ypperligt läge för andra att kliva fram, kan man tänka sig, men istället gömmer man sig bakom varandra och hoppas att lagkamraten ska hitta på något.

Det ledde också till att det såg som det gjorde. Det måste ha varit något slags spela-bakåt-tema ikväll, då man så fort man kom in i sista tredjedelen inte hittade några vägar framåt och tog därför oftast det enklaste beslutet i att riskminimera.

En aning förvånande stod dock Aaron Wan-Bissaka för mycket av Uniteds offensiva hot, och då ska det sägas att hot kanske är att ta i. Inspelen var det inte fel på heller, men brister det inte där, då är det inne i boxen. Juan Mata fick ett gyllene läge men slog knut på sig själv, Anthony Martial hade läge med vänstern och halkade. Ja, det var väl ungefär det man åstadkom, inklusive ett bortdömt mål.

Där bak behövs inte så mycket sägas. Phil Jones gör en okej insats, med hans mått mätt. Harry Maguire står för ett misstag som inte ens accepteras på juniornivå. I Brandon Williams skiner bristen på rutin igenom. Till sist, David De Geas fötter är inte fantastiska.

Kliv av?

Det börjar nästan kännas som det nu, även om vi kan vara ganska säkra på att Ole Gunnar Solskjaer kommer sitta kvar på tränarposten och fortsatt ha ledningens förtroende. Vi får se hur han försvarar detta på den stundande presskonferensen, där han lär få frågor om dagens elva och byten.

Det är ett hån att en spelare som Mason Greenwood utelämnas i en sådan här match, när vi på förhand vet att United kan komma att få svårt att spräcka nollan. 18-åringen behöver ofta inte mer än en till två chanser för att hitta nätet, och vi såg dessutom i slutet, när han sköt tätt utanför, hur skicklig han är på små ytor och förmågan att sätta sig själv i avslutningslägen.

Vidare till näste spelare som borde fått spela, Eric Bailly. I hans fall är det såklart smartast att skynda långsamt, dels med tanke på matchform, dels med tanke på hans skadehistorik. Jones klarade sig någorlunda bra idag, och att i efterhand påstå att Bailly skulle gått in istället må vara orättvist. Maguire hade varit rimligare i sådana fall, men samtidigt bänkar man inte sin kapten.

Nej, jag vet inte vad man borde ha gjort eller vad man ska göra framöver. Att fortsätta gnälla och spekulera (i saker och ting som inte kommer ske i vilket fall) leder ingenvart. Kanske borde bara Solskjaer hoppa av självmant? För hans egen skull. Det är så långt ifrån optimalt man kan komma, men vad skulle bli sämre av det? Den här fasaden går inte hålla uppe längre.