Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Burnley 0-2

Embed from Getty Images

Manchester United tog emot Burnley och lyckades med konststycket att förlora med 0-2. United hade mer boll än Burnley, men hade som vanligt svårt att skapa chanser och Burnley var effektivare när väl chanserna gavs. 

Burnley har ett spel som på många sätt går ut på att dra ner på tempot och störa rytmen hos motståndarna. Manchester United med en lång skadelista på viktiga spelare visade sig vara ett perfekt motstånd för Burnley.

Vi ska vara ärliga med att United var bättre än Burnley under matchens gång. Men ändå stängde man inte av TVn och kände att det var ett rån av bibliska mått som United blivit utsatta för. En svag, svag insats där spelare och tränare ska ha kritik. Förutom den självklara mot den delen av klubben som ansvarar för rekryteringarna.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5,5

Borde han ha tagit Jay Rodriguez 2-0? Jag vet faktiskt inte. Det kom ändå väldigt slumpartat. Men det är någonting med hela känslan runt de Gea. Är det ens egna tankar som tror han är på nedgång i karriären och därmed synar allt han gör? Ska ändå kunna göra det mer stabilt i den här matchen. Slår bort många insparkar.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Svårbedömd då han hade två typer av halvlekar. Den första var han offensivt väldigt bra med och slog mestadels fina inlägg som kunde utnyttjats bättre. I den andra halvleken gick han liksom hela laget ner sig. Generöst av mig att ge ett godkänt betyg.

Phil Jones: 5

Drog på sig frisparken som föranledde 1-0 till Burnley. Gjorde en okej match, men märktes ganska ofta att det var ringrostigt och att kvalitén saknas. Han är matchotränad och det här är vad man får ut som bäst av Jones anno 2020.

Harry Maguire: 5

Hade ytterligare en kväll där han hade det jobbigt. 1-0 målet borde han varit mer påpasslig och kunnat få undan bollen innan den slogs in. Skapar inte en känsla av trygghet. Visade mycket vilja att försöka få upp laget.

Brandon Williams: 5

Utbytt 69´. Skulle inte ha startat den här matchen då han var i behov av vila. Gör en av sina sämre insatser sedan han tog klivet upp till seniorlaget på heltid. Var inte lika framträdande i offensiven och visande brist på spelsinne när Matic var nära att friställa honom.

Nemanja Matic: 5

Något svårbedömd då han var Uniteds bästa passningsspelare och lagkamraterna borde ha utnyttjat det på ett bättre sätt vid flera lägen. Vägde lite för lätt mot Wood när Burnley gjorde 1-0. Speeden finns inte kvar hos serben.

Fred: 5

Gör det inte lika bra jämte Matic, som med McTominay. Så är det bara. Försöker med att driva boll och skapa saker, men i dag händer det inte mycket. Sin vana trogen sköt han mycket. Det blev exakt noll farligheter på grund av det.

Juan Mata: 5

Misslyckades med att spinna vidare på sin fina form, även om han stod för en bra inledning. Var en av få spelare som visade glöd även i slutet av matchen. Borde kanske ha gjort mål efter en boll från Wan-Bissaka.

Andreas Pereira: 4

Utbytt 46´. Sett till mina känslor efter den första halvleken ville jag ge brasilianaren en 1:a. Som tidigare nämnt är det inte hans fel, han försöker, kämpar och sliter. Men han har inte kvalité nog att spela fotboll på den här nivån. Däremot märktes det tydligt att hans rörelsemönster saknades i den andra halvleken och det räddar honom från ett ännu lägre betyg.

Daniel James: 4

Utbytt 69´. Kämpar, sliter och försöker. Har ni hört den förr? Nu är det mycket på grund av skadeläget, men jag tillhör falangen som tycker att Solskjaer matchat in Greenwood på ett bra sätt. Men här har han misslyckats. Det var givet att James under den här delen av säsongen skulle vara trött och ha en formdipp. Det är normalt för spelstilen och för åldern.

Anthony Martial: 4

Får chans på chans från anfallspositionen men han har inte visat några tendenser till att göra den till sin även efter den här säsongen. Låg skadad en period i den första halvleken, men lyckades repa sig. Inte en godkänd insats från fransmannen och skärpning krävs.

Mason Greenwood: 6

Inbytt 46´. Gör ett okej inhopp, även om han försvinner under delar av den andra halvleken. Gör en fantastisk fin mottagning där United vinner frispark högt upp i plan.

Luke Shaw: N/A

Inbytt 69´. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jesse Lingard: N/A

Inbytt 69´. Spelade för kort tid för att betygsättas.