Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Bara positiva konversationer med klubben

Manchester United laddar nu för att möta Tranmere Rovers i FA-cupen. Ole Gunnar Solskjaer höll idag presskonferens inför matchen och han säger att Victor Lindelöf är tillgänglig igen.

Annars blir det förstås lite silly season. Solskjaer säger att United jobbar på att förstärka truppen i januari men några konkreta rykten finns inte just nu.

United mot Tranmere

Vi börjar med att konstatera att United på söndag alltså reser till Birkenhead (Liverpool) för att möta Tranmere Rovers i FA-cupens fjärde omgång. Detta står klart sedan Tranmere igår kväll besegrade Watford med 2-1 efter förlängning. Paul Mullin blev hjälte i förlängningen.

Den stora snackisen med Tranmere är statusen på deras plan och under säsongen har ett antal matcher på Prenton Park blivit inställda.

Solskjaers presskonferens

…sent besked om motståndare

“Det är kort mellan matcherna ändå. Vi hade inte förberett mycket. Inför matchen igår tittade vi på ett par Tranmerematcher och vi såg den igår kväll. Motståndaren är motståndaren. Vi måste koncentrera oss på oss själva och vara redo för matchen. Du vill inte fylla spelarnas huvuden med för mycket information för tidigt ändå.”

…lagnyheter

“Victor [Lindelöf] är återställd, han är bra igen. Låt oss se hur han känner sig idag och imorgon. Bortsett från det fick ingen någon smäll att tala om.”

Till MUTV säger Solskjaer att Axel Tuanzebe kommer att vara tillgänglig igen efter vinteruppehållet i februari.

…om Bailly och planen

Söndagens match skulle normalt sett vara en lämplig match för Eric Baillys comeback. Påverkar planens skick hur United resonerar om Bailly?

“Eric har spelat ett par matcher bakom stängda dörrar. Planen är inte fantastisk, med det är samma för båda. Spelarna måste bara vara fokuserade och redo. Den här generationen som kommer fram, med konstgräs och fina planer, de blir latare i sina huvuden. Eric är antagligen en som är mer redo för en sådan här match.”

…om truppen och värvningar

“[Truppen] är sliten. Men vi får spelare tillbaka efter uppehållet. Vi jobbar fortfarande på en eller två saker. Låt oss se om klubben kan få det över linjen.”

…om stämningen i klubben och energi i truppen

Solskjaer säger att spelarna förstås är nere efter en förlust och att den tunna truppen är sliten. Det ska emellertid inte vara några problem att ladda för en ny match.

Gällande protesterna mot Ed Woodward och Glazers den senaste tiden och även att så många supportrar gick hem tidigt i onsdags menar managern att det är något du måste räkna med i den här klubben. Solskjaer tror att fansen förstår vilket arbete han gör med truppen. Han pratar om att bygga från grunden men han menar att han redan har många spelare på plats.

…om sin egen framtid

David Moyes, Louis van Gaal och José Mourinho blev alla lovade att de skulle få tid på sig men fick ändå sparken relativt snabbt. Vad är det som talar för att Solskjaer kommer att få den tid han har blivit lovad?

“När du börjar med något håller du fast vid den planen. Förhoppningsvis kommer det att vara bra nog och att [klubben] kan se att det vi gör är rätt. Alla mina konversationer med klubben har varit positiva.”

Solskjaer medger samtidigt att fotboll är ett jobb där managern plötsligt kan få sparken. Han menar dock att han själv och hans tränarkollegor är starka individer, vilket du måste vara i United.

Hendersons framtid är i United

Sheffield Uniteds manager Chris Wilder säger att Dean Hendersons framtid är i Manchester United. Wilder hyser dock ett litet hopp om att hans klubb ska kunna låna Henderson även nästa säsong.

“Det kommer inte att bli på permanent basis, definitivt inte. Hans framtid är i Manchester United, ingen tvekan om det. Om möjligheten [att värva honom] skulle komma skulle summan vara enorm.

“Om möjligheten kommer att vi kan få tillbaka honom på lån nästa säsong kommer vi kasta oss över det.”

Cavani för dyr

Edinson Cavani har kopplats samman med United. Någon övergång tycks det emellertid inte bli. Dels är anfallarens krav för stora, både vad gäller lön och kontraktslängd. Dels begär Paris Saint-Germain en för stor övergångssumma.

Dina Ebimbe på sommarradarn

PSG:s unga mittfältare Éric Junior Dina Ebimbe – den här säsongen i Le Havre på lån – ska vara på Manchester Uniteds radar inför sommaren. Enligt RMC, återgivet av Get French Football News, ska United ha inlett diskussioner om en värvning.

Res med oss till Manchester!