Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bruno-dealen inte körd; Slimani övervägs; Cavani tackar nej

I dagens nyhetssvep får ni bland annat möjlighet att läsa om varför Bruno Fernandes-dealen inte är körd och om Adnan Januzajs stundande flytt – som kan ge United rassel i pengapåsen. Det rapporteras dessutom om Edinson Cavani och Islam Slimani.

Avslutningsvis har juniorernas cupspel lottats medan Brandon Williams nu även formellt klassas som en seniorspelare.

Bruno-dealen inte körd

Uniteds försök med att värva Sportings mittfältare Bruno Fernandes har varit en ständig följetång – såväl under sommaren som nu under vintern. Nu rapporterar The Athletics Laurie Whitwell att förhandlingarna snarare är i ett “dödläge”, och inte helt körda. Det hela beror delvis på de bonusar United erbjuder (till exempel gällande Ballon d’Or).

Whitwells personliga känsla är att en överenskommelse fortfarande kan nås.

United överväger Slimani

Att Manchester United behöver offensiv kraft till den skadedrabbade redan tunna truppen verkar vara allmänt vedertaget. Nu ryktas Monaco-anfallaren Islam Slimani, som är utlånad från Leicester, övervägas av klubben. Detta enligt Jamie Jackson på The Guardian.

Den algeriske anfallaren har stått för 7 mål på 14 matcher den här säsongen, och ryktas nu ha blivit erbjuden till United på lån. Leicester skulle i så fall kräva en kompensation på omkring fem miljoner pund, menar Jackson. Slimani skulle samtidigt endast plockas in som tredjehandsval bakom Anthony Martial och Mason Greenwood.

Personligen ger jag inte mycket för dessa rykten – och som ni alla vet vid det här laget ska de flesta rapporter under sillyseason tas med en viss nypa salt.

Januzaj nära flytt – som ger United pengar

Den normalt sett trovärdige belgiska journalisten för HLN, Kristof Terreur, rapporterar att Roma och Real Sociedad för samtal om den tidigare United-talangen Adnan Januzaj. Den spanska klubben sägs vilja ha minst 18 miljoner euro för yttermittfältaren, varpå United ska ha 30 procent av summan enligt tidigare avtal.

Cavani nekar United?

Paris Saint-Germains 32-åriga anfallare, Edinson Cavani, sitter på ett kontrakt som går ut till sommaren. Detta gör att han är ett hett villebråd på marknaden – såväl nu, för en “mindre” summa, som till sommaren. Nu rapporterar Foot Mercato och Soccer Link att Cavani ska ha tackat nej till ett kontraktserbjudande från United “under de senaste timmarna”, något som Get French Football News översatt åt oss.

Anledningen till att “El Matador” ska ha nekat erbjudandet är att han vill till Atletico Madrid – antingen nu eller till sommaren. Det bör dock sägas att dessa källor inte är av den högre graden, även om det hela inte känns särskilt osannolikt.

Williams formellt uppflyttad

Att Brandon Williams har slagit sig in i seniortruppen ordentligt den här säsongen är vi nog alla ense om. Nu verkar klubben vara av samma åsikt. Efter 18 spelade matcher finner vi nu den 19-åriga ytterbacken bland seniorspelarna även på hemsidan, istället för reservlaget där vi tidigare hittade honom.

Embed from Getty Images

Lottat för juniorerna

Uniteds U18-lag spelar i vanlig ordning FA Youth Cup. Härnäst väntar ett rivalmöte med Leeds, men vi har även fått veta vilka som väntar vid ett eventuellt avancemang. Lotten landade på att vinnaren ställs mot antingen Wigan eller Birmingham på hemmaplan.