Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Tranmere Rovers – Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United är framme i omgång fyra av årets upplaga av FA-cupen. Det blir en tripp västerut, till Birkenhead, för ett möte med Tranmere. Motståndet är på förhand sett ytterst överkomligt, men med tanke på hur Manchester United agerar som bäst ska vi inte ta något för givet. Inte ens Tranmere. 

Manchester United

Manchester United har spelat 180 mållösa minuter sedan man gav Wolverhampton respass ur FA-cupen. Den segern har följts av två 2-0-förluster där man kanske kan ha ett visst överseende med den ena och inget alls med den andra. Att förlora på Anfield mot dagens Liverpool som dagens United är en sak, att förlora hemma mot Burnley är en katastrof även för dagens United. Lägger man då till att spelet är snudd på helt förlamat och att förlusten av Marcus Rashford blev just så smärtsam som befarat så blir det än värre.

FA-cupen är, trots att vi är kvar i Europa League, den reella titelchansen för United. Lägger vi till att ligan minsann inte blir direkt lättspelad framöver och att enbart en femteplats med säkerhet garanterar spel i Europa nästa år kan det här även vara den reella chansen att spela utanför Englands gränser säsongen 2020/21.

Embed from Getty Images

Jag tror på intet sätt att Ole Gunnar Solskjaer underskattar Tranmere, som skickade ut Watford i veckan. Det oaktat lär Sergio Romero stå i mål. Med tanke på argentinarens insatser och David de Geas svaga diton är det ingen direkt försvagning med en rotation. I mittlåset tror och hoppas jag på en rockad. Okej att Victor Lindelöf och Eric Bailly på intet sätt är samspelta, men med tanke på att Harry Maguire behöver vila och med tanke på att Phil Jones är Phil Jones borde nämnda duo fixa det. Det får även bli rotation på yttrarna. Diogo Dalot får finna sig i att spela högerback medan Luke Shaw får byta av Brandon Williams.

På mitten är alternativen färre. Nemanja Matic torde kunna hålla ett för honom högt tempo mot ett lag som Tranmere även om jag minsann hellre skulle ge James Garner chansen här och nu. Fred lär ta den andra platsen, om nu Solskjaer inte får för sig att spela Andreas Pereira här (burr).

Embed from Getty Images

Tahith Chong förpassades till läktaren senast. Holländaren gör kanske sin sista vår i röd tröja och lär inte gå på lån (han borde ha gjort det i augusti) med tanke på den tunna truppen. Nu om någonsin är det läge att lira honom till vänster. Något säger mig att Jesse Lingard tas till nåder på positionen som släpande forward. Det skulle göra att Juan Mata antingen flyttas ut till höger eller sitter på bänken. Vilar han är det sannolika att Daniel James spelar som högerytter. På topp kan jag tycka att det i en match som den här är absolut nödvändigt att spela Mason Greenwood. Ynglingen har haft sämre flyt på sistone och behöver studsa tillbaka. Se där ja. Studsa tillbaka.

Möjlig startelva:

Tranmere Rovers

Tranmere var det, ja. Söndagens motståndare fick äntligen spela sin hemmaretur i den tredje omgången och det gick ju rätt bra. Watford skickades ut efter förlängning och nu fortsätter hemmaplansfavören mot ett lag som förlorat mot just Watford i år. Det enskilt största samtalsämnet är kanske planens skick. Regn (ja, det regnar i norra England denna tid på året) sköt upp mötet med Watford. Hur bra håller planen nu då matchandet är så här tätt? Svaret är antagligen “sådär” och det gynnar självfallet hemmalaget.

I ligan går Tranmere också just “sådär” för att inte säga “rätt dåligt”. På 25 matcher har det bara blivit fem segrar, vilket gör att man för närvarande parkerar på nedflyttningsplats i League One. Tranmere har också mött Manchester United officiellt i år, medan United inte gjort det. Låter det konstigt? Ja, lite. Tranmere slog ut Uniteds juniorer ur EFL-trophy i december. Den matchen räknades som seniormatch för Tranmere men inte för United.

Embed from Getty Images

Lagkaptenen Scott Davies lär obönhörligen stå i mål. Framför honom återstår det att se om man formerar en fyrbackslinje lik den mot Watford eller om man roterar. Spelar man som tidigare i veckan betyder det att Liam Ridehalgh spelar vänsterback medan Peter Clarke och en av målskyttarna då, Manny Monthé, spelar i mittlåset. Till höger gissar vi att Jake Caprice får gå. Då Tranmere spelade 4-2-3-1 mot Watford är gissningen att det blir samma balans nu. Det betyder ett defensivt mittfält med veteranen David Perkins och Guyanas landslagsman Neil Danns som defensivt nav. Framför dem gissar vi att Connor Jennings, en av målskyttarna i mötet i EFL-trophy, spelar.

En annan målskytt då, Corey Blackett-Taylor, kan få vänsteryttern medan Kieron Morris, som gjort en pigg debutsäsong, kan bli valet till höger.

Embed from Getty Images

På topp då? Ja, mot Watford valde managern Micky Mellon Morgan Ferrier, även han ny inför säsongen. Ferrier är lagets bäste målskytt så här långt, vilket kanske inte säger så mycket. 25-åringen står noterad för åtta mål totalt av vilka fyra kommit i ligan. Paul Mullin, som ersatte Ferrier och blev målskytt mot Watford, knackar på dörren och det känns hugget som stucket om vem som startar nu.

Möjlig startelva:

Historik

Historiken, ja. Bortsett från mötet i december som räknas som officiellt för Tranmere men inte för United så har lagen mötts en gång. Det var i ligacupen 1976. United vann med 5-0 och Lou Macari stod för ett av målen.

Visste ni att…

 • Cameron Bortwick-Jackson spenderade hösten på lån i just Tranmere? Det blev fem framträdanden i vitt för vänsterbacken.
 • Senast ett United-lag skulle besöka Prenton Park så fick man vända om? Damernas möte med Liverpool skulle spelas här, men fick ställas in på grund av vattensjuk plan.
 • Tranmeres manager Mickey Mellon är lagets mest framgångsrika sett till segerprocent?

Matchfakta

Tranmere Rovers
Manchester United

Matchinformation

Turnering: FA Challenge Cup, omgång 4
Tid: Söndagen den 26 januari 2020, 16.00
Plats: Prenton Park, Birkenhead, Merseyside
Teve: Kanal 9/Eurosport Player

Manchester United

Skador:

 • McTominay (knä, inget datum)
 • Pogba (fot, februari)
 • Rashford (rygg, mars)
 • Rojo (skadad, inget datum)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • Fosu-Mensah (matchform)
 • Lindelöf (sjuk)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 5:e9-7-836-2934
Borta:10:e3-3-612-1712
Bästa målskytt: Rashford (14)
Disciplin: 44 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O4/1WolvesBFA0-0
F7/1Man cityHLC1-3
V11/1NorwichHPL4-0
V15/1WolvesHFA1-0
F19/1LiverpoolBPL0-2
F22/1BurnleyHPL0-2

Tranmere Rovers

Skador:

 • Banks (skadad, inget datum)
 • Ellis (skadad, inget datum)
 • Gumbs (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 21:a5-7-1328-4522
Hemma:21:a3-5-519-2014
Bästa målskytt: Ferrier, Hepburn-Murphy, Jennings, Payne (4)
Disciplin: 44 GK, 5 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F1/1CoventryHL11-4
O4/1WatfordBFA3-3
F7/1Leicester U21HET1-2
O11/1SouthendBL10-0
F18/1IpswichHL11-2
V23/1WatfordHFA2-1[1]
[1] Efter förlängning.

United mot Tranmere

Totalt: 11-0-05-0
FA-cupen: 00-0-00-0
Borta: 00-0-00-0
SENASTE MÖTENA
V1976-09-01HLC5-0

Domare: Lee Mason

Assisterande: Bennett, Robathan, fjärdedomare: Bond.
M
PL 2019/20:1142012
PL 2018/19:1963014
PL totalt:273854142669
Snitt (2018-20):3,50,000,070,20
Alla domare 2018/19:3,30,050,080,22
MVOF
Dömt United:261754
Dömt Tranmere:8332