Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Tranmere Rovers – Manchester United 0-6

Embed from Getty Images

Efter en asfaltering av Tranmere i första halvlek kunde Manchester United enkelt segla sig vidare till nästa omgång i FA-cupen. 

Det är inte ofta United mäktar med sex mål, men i idag bestämde man sig från början, eller snarare Harry Maguire bestämde sig och tog tag i saker och ting, detta med att skjuta in ett skott i krysset och därefter driva på laget på kaptensmanér.

5-0 i halvtid och en rad vackra mål följdes upp av en andra halvlek där United spelade av matchen och Mason Greenwood kunde slutligen fastställa slutresultatet med ytterligare ett mål, det från straffpunkten.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Hade lite grann att göra i början av matchen men mest standardingripanden. Efter att United spräckt nollan hade argentinaren lika gärna kunnat satt sig på läktaren med en kopp kaffe i handen.

Diogo Dalot: 6

1 mål. Bra genomkörare för Dalot att matchas in i efter ett längre skadeuppehåll. Kunde trycka på mycket offensivt utan att behöva bekymra sig för det defensiva arbetet. Borrade in ett vackert mål dessutom.

Victor Lindelöf: 5,5

1 assist. Nollan hållen förvisso, men svensken hamnade efter flera gånger och drog på sig ett par onödiga frisparkar, vilket han inte ska behöva i en match mot League two-motstånd.

Harry Maguire: 7

Utbytt 64′. 1 mål. 1 assist. Hade det inte varit för att matchen hade en karaktär som luktade träningsmatch hade betyget blivit högre. Nåväl, dunkar in ett drömmål efter tio minuter, driver därefter upp anfall efter anfall och står även för en assist. Hög passningsprocent utöver det. Bäst i dagens United.

 Phil Jones: 6

Varnad. 1 mål. Ja, till och med Jones skrev in sig i dagens målprotokoll, och det var sannerligen ett vackert mål han knoppade in. Han behövde det där, oavsett vad motståndet heter. Utöver det var han Phil Jones och drog bland annat på sig en tidig varning, och blev ifrånsprungen vid ett tillfälle som nästan resulterade i ett friläge för hemmalaget. Hade i övrigt en tämligen lugn afton.

 Luke Shaw: 6

1 assist. Tryckte på bra i vänsterkorridoren och utgjorde ofta ett hot. Tyvärr resulterar det ju inte i så mycket när det gäller Shaw, men såg i alla fall till att få en enkel assist.

Nemanja Matic: 6

Utbytt 46′. Gjorde inget större väsen av sig. Höll ställningarna på mitten. Förresten, noterade ni när han tog fart och överlappade med Martial? Bara en sån sak.

Andreas Pereira: 5

1 assist. Fin hörna till Jones mål, men utöver det? Steppar inte upp oavsett nivå på motståndet och uträttar i vanlig ordning inte något märkvärdigt. Vi kan skylla på planen, men passningarna satt inte alltid där de skulle.

Jesse Lingard: 6,5

1 mål. Bra insats av engelsmannen som fick mycket yta att jobba med och kunde driva mycket boll, vilket han ju faktiskt gör ganska bra, när han väl gör det. Prickar in ett fint mål dessutom. En insats att bygga vidare på.

Mason Greenwood: 6

1 mål. Man hade kanske hoppats på lite mer, men kombinerar sig fram titt som tätt och försöker hela tiden komma till lägen. Kaxig straff med fel (?) fot.

Anthony Martial: 6

Utbytt 46′ 1 mål. 1 assist. Upp och ner. Har stundtals lekstuga med de tröga försvararna, men gör det också lite för svårt för sig ibland. Delaktig i mycket dock, vilket är viktigt, men kanske ännu viktigare, att han hittar målet.

Tahith Chong: 6

Inbytt 46′. Irratationell, men väger ofta lätt. Fixar straff och blir så när målskytt med sitt ribbskott.

Fred: 6

Inbytt 46′. In med energi men svårt att få ut så mycket av sitt bolltrillande med tanke på planens skick. Erövrar en del boll, stundtals väldigt enkelt.

Brandon Williams: N/A

Inbytt 64′. Utmärker sig inte åt något håll. Går bara in och gör det han ska. Hade behövt mer tid för ett betyg.