Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester city – Manchester United 0-1

Embed from Getty Images

Manchester United vann derbyt mot Manchester city, men åkte samtidigt ut i ligacupens semifinal. En tvåmålsvinst hade räckt till ett straffavgörande efter att de blåklädda vann det första mötet med 3-1 på Old Trafford, men Nemanja Matic nätrassel blev dessvärre matchens enda.

Surt att gå miste om en cupfinal, men samtidigt imponerande att pressa detta Manchester city in till sista matchminuten – med tanke på förutsättningarna. Tråkigt att detta är vår verklighet, men det är också dumt att blunda för sanningen.

Betygsmässigt en svårbedömd match med flera ansikten, allt som allt. Men det fanns samtidigt ett par fina insatser att bygga vidare på. Men också några att glömma.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Flera imponerande räddningar i den första halvleken. Viktigt och kul att se, det kommer göra gott för hans självförtroende. Kunde varit en aning mer säker med vissa passningar, men då går vi in på detaljnivå.

Aaron Wan-Bissaka: 6

En svårbedömd insats av engelsmannen. Blandade flera bra brytningar och passningar

Victor Lindelöf: 5

En vansinnig hemåtpassning tillsammans med en allmänt skakig defensiv – så summeras Lindelöfs afton i derbyt. Stod absolut för ett par bra aktioner också, men allt som allt räckte det inte för att väga upp bristerna den här gången. Bara att glömma och komma igen.

Harry Maguire: 7

En av Maguires bästa insatser i United-tröjan. Det sena bolltappet i eget straffområde drog ner betyget, men han ska ha cred för att han ser till att reda ut situationen i slutändan. En annars mycket bra defensiv blandades upp med en briljant glidtackling när Raheem Sterling kom fri under den första halvleken. Dessutom en progressiv passningsfot tillsammans med dominans i luftrummet. Bygg vidare på detta, och slipa bort misstaget, så blir detta kanonbra i slutändan.

Embed from Getty Images

Luke Shaw: 6

Utbytt 79′. Märktes inte av nämnvärt, vilket ofta betyder att man varken gjort något uppseendeväckande vare sig framåt eller bakåt (och varken positivt eller negativt). Bör räcka som argument till betyget.

Brandon Williams: 6

Fick återigen rollen som wingback i en fembackslinje. Hans bolltransportering och ständiga löpningar var nyttiga, men vid ett par tillfällen spelades bollen bort lite väl enkelt. Fortsatt en imponerande debutsäsong detta.

Fred: 7

Vilken utvecklingskurva vi sett på brassen under den här säsongen. Löper och pressar oändligt, vilket resulterar i många viktiga bollvinster. Han står dessutom för flertalet bra aktioner med bollen. Så länge han låter bli att skjuta (det även frisparkar!) har han absolut i det här laget att göra.

Nemanja Matic: 6

Utvisad 76′. På tal om svårbedömd spelare. Stod för en briljant insats, med ett finfint mål, fram till de dubbla korten som sedermera resulterade i ett rött kort i matchminut 76. Svårt att sätta varken högre eller lägre betyg och kunna motivera det med gott samvete.

Embed from Getty Images

Jesse Lingard: 4

Utbytt 65′. United hade spelat bättre utan Lingard. Fick bollen i fina ytor flertalet gånger, men tappade den ständigt. Borde ha bytts ut redan i halvtid.

Anthony Martial: 5,5

Hade förvisso väldigt lite att jobba med i en otacksam roll som inte passar hans egenskaper, men allt som allt hade jag hoppats på mer från spelaren som ska leda vår offensiv i Rashfords frånvaro.

Mason Greenwood: 5,5

Utbytt 46′. Greenwood hade även han en tyngre kväll. Återigen en otacksam roll som inte matchar hans kvaliteter alls. Kunde gjort vissa aktioner bättre, men kunde också fått mer att jobba med. Jag höjde ändå på ögonbrynen när han byttes ut redan i halvtid.

Daniel James: 6

Inbytt 46′. Varken bu eller bä. Hade hoppats på att han skulle uträtta mer, men var samtidigt nyttig i flera avseenden. Behöver hända mer framåt, dock.

Andreas Pereira: N/A

Inbytt 65′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Juan Mata: N/A

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.