Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dubbla storklubbar jagar Lingard; Di Maria “tvingades” använda nummer sju

Varmt välkomna till dagens nyhetssvep. Idag bjuds vi inte på några större mängder, men utrymme för Jesse Lingard, Bruno Fernandes och Odion Ighalo finns det givetvis.

Avslutningsvis berättar Angel Di Maria att han egentligen hade velat ha ett annat nummer än sjuan i United.

Dubbla storklubbar jagar Lingard

Jesse Lingard gör inte många glada med sina insatser på fotbollsplanen just nu. Faktum är att han inte har gjort ett enda mål i ligaspelet sedan december 2018. Enligt Rob Dawson, på ESPN, är det nu inte omöjligt att 27-åringen ser sig om efter en nystart på karriären.

Helst vill Lingard stanna i klubben, och Solskjaer ser honom som en viktig spelare trots sin form, men han har samtidigt inte uteslutit en flytt. Bland annat sägs de hårda tongångarna mot honom på sociala medier spela en roll.

Två klubbar som sägs ha pratat med Lingards representanter, där bland annat Mino Raiola nu ingår, är Atletico Madrid och Roma. Hans kontrakt med Manchester United går ut om 18 månader, men det finns även en option på ytterligare en säsong inskriven.

Nyförvärv inskrivna i truppen

Det har nog inte undgått någon att Manchester United fick klart med två nyförvärv i januarifönstret – till sist. Bruno Fernandes och Odion Ighalo hämtades in med olika syften, men lär båda spela viktiga roller under resterande del av säsongen. Nu har de båda spelarna skrivits in i Uniteds Europa League-trupp. Och ja, konstigt vore det ju annars.

Embed from Getty Images

Di Maria “tvingades” använda nummer sju

Ja, i brist på andra nyheter slänger vi en den här också. I en intervju med Ligue 1, som MEN har återgett, har Angel Di Maria svarat på frågor om sitt tröjnummer. Där avslöjade han att han ville ha nummer elva när han kom till United. Den tröjan var ledig, men klubben ville att han skulle bära nummer sju istället – och så blev det.

Hur allt slutade i den här historien har nog de flesta koll på vid det här laget. Om detta “påtvingade” nummer spelade någon som helst roll låter vi vara osagt, men att det har vilat någon form av förbannelse över tröja nummer sju sedan Cristiano Ronaldos dagar kan vi nog vara ganska säkra på. Michael Owen, Antonio Valencia, Angel Di Maria, Memphis Depay och Alexis Sanchez har alla i turordning burit tröjan utan någon vidare succé sedan dess.

Embed from Getty Images