Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Odion Ighalo: Agenten sa att jag skulle få mindre betalt

Manchester United v Watford - Premier League

Som brukligt presenteras Manchester Uniteds nyförvärv med en intervju i MUTV. Den har nu Odion Ighalo genomfört och nedan följer ett urval av intervjun. 

Hela intervjun som är runt 15 minuter lång går att se via Manchester Uniteds Youtube och han svarar på fler frågor där än vad jag redovisar för här.

Du har länge drömt om att spela i Manchester United. Hur känns det nu?

Jag är väldigt glad och det är en dröm som blir sann. Det är många som säger att man drömmer om att spela i den klubben man går till. För mig var det så, jag har alltid hållit på United. Även när jag var ung och spelade fotboll i Nigeria visste alla om det. Jag är väldigt glad och jag ser framemot att börja spela.

Vad var det som startade din kärleksaffär med Manchester United?

När jag var ung i Nigeria brukade man kolla Premier League på teve och man såg spelare som Andy Cole och Dwight Yorke. Alla mina syskon är Manchester United supportrar, en dröm har blivit sann och det blir en stor utmaning för mig.

Hur var känslorna under deadline day?

Det var väldigt dramatiskt. Min agent ringde mig dagen innan och sa att Manchester United var intresserade. Det fanns några andra alternativ, men jag sa till min agent att välja Manchester United. Gick upp till direktörens rum, knackade på och sa att United ville ha mig och att jag verkligen ville gå dit. Jag sov inte natten innan för vid klockan 11:00 i Shanghai-tid stängde övergångsfönstret.

Agenten sa till mig att jag skulle få mindre betalt i Manchester United än i Shanghai, och jag sa att jag inte bryr mig. Få det här att hända. Jag hade redan bestämt mig. 5:00 var allting bestämt och jag var så glad, jag grät och min telefon var överröst med meddelanden.

Vad är din ambition med det halvåret?

Att jobba hårt med laget och att avsluta säsongen på ett bra sätt. Jag kommer göra mitt bästa för att få laget att nå en bra position.

Varför tog du nummer 25?

I Watford hade jag nummer 24, i Shanghai hade jag nummer 9 och de var inte tillgängliga. 24 plus 1 är lika med 25 och då sa jag okej, jag tar det.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag är väldigt snabb, jag är stark och teknisk. Jag kan hitta min väg framåt.

Vad gillar du mest. Att spela som ensam anfallare eller ihop med någon annan?

Jag har spelat i olika positioner. Om jag spelar med två anfallare är det bra, jag spelade bra med Troy Deeney då vi förstod varandra på ett bra sätt. I Kina och landslaget spelar jag som en ensam anfallare.

Du gjorde dubbla mål mot Liverpool, gjort mål mot Arsenal och i Spanien gjorde du mål mot både Real Madrid och Barcelona. Har du ett favoritmål som du hittills har gjort i livet?

Att göra mål mot de stora lagen är alltid bra. Mitt favoritmål var det första målet i Premier League, borta mot Everton på Goodison Park.

Hur är det att spela i Kina?

Det är en bra erfarenhet för mig. Jag har spelat i Norge, Spanien, Italien och Kina. Det är olika kulturer, olika liv och olika länder. Kina är en bit bakom, men de gör så gott de kan. De kommer aldrig nå till Premier League, för Premier League är den bästa ligan i världen. Ingen av de andra ligorna kommer i närheten.

Gör det dig mer hungrig för att du varit borta från Premier League i några år?

Ja, för jag har kollat på teve. Har kollat United och andra lag, alla spelare vill spela i Premier League och jag är glad över att United har gett mig den här möjligheten?

Har du ett meddelande till alla Manchester Uniteds supportrar innan din debut?

Tack för alla fina meddelanden som jag har fått. Jag är glad att vara en del av Manchester United och ser framemot matcherna. Jag ska göra mitt allra bästa från dag ett till den sista dagen.