Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Transferfönstret flyttas; Tidigare United-spelare klar för Salford; Träningsmatch i Indien?

I dagens nyhetssvep får ni bland annat möjlighet att läsa om att transferfönstret har flyttats. Annars har FA-cupmötet med Wayne Rooneys Derby County schemalagts, medan en före detta United-spelare är klar för Salford City.

I övrigt ryktas United planera in en försäsongsmatch i Indien, bland annat.

Klart: Transferfönstret flyttas

De senaste säsongerna har Premier League-klubbarnas transferfönster stängt dagen innan den första ligamatchen – alltså i början av augusti. Nu, efter ett möte mellan klubbarna, bestämdes det att fönstrets deadline åter ska flyttas fram till den 1 september.

Problemet har tidigare varit att de andra europeiska toppligorna har haft öppet augusti ut, medan Premier League inte har haft det. Det har gjort att förutsättningarna för de engelska klubbarna inte har varit samma som för övriga lag i de stora ligorna. Men nu är detta alltså åtgärdat.

Säsongsstarten för 20/21 klubbad

Ännu en nyhet från Premier League har trillat in under dagen. Nu är det bekräftat att säsongsstarten för kommande säsong är placerad den 8 augusti. Vilka som spelar när, var och mot vilka avslöjas under sommaren – mest troligt under juni månad.

Embed from Getty Images

FA-cupmöte fastslaget

Som ni nog redan har koll på ska Manchester United möta Wayne Rooneys Derby County i FA-cupens kvartsfinal. Nu har matchen blivit schemalagd – och avsparken sker således den 5 mars klockan 20:45, svensk tid.

Potentiellt träningsspel i Indien

James Ducker, på The Telegraph, rapporterar att United undersöker möjligheterna om att spela en träningsmatch i Inden i sommar. Motståndet det handlar om är East Bengal, och matchen skulle potentiellt placeras i Kalkota på Salt Lake Stadium. Ducker poängterar dock att inget är överenskommet och inga garantier finns i nuläget.

Gibson klar för Salford

Den förre United-mittfältaren Darron Gibson lämnade Wigan i somras efter att kontraktet hade brutits. Sedan dess har han varit klubblös – tills idag. Irländaren har nu skrivit på för Salford City i League Two på ett korttidskontrakt. Salford ägs bland annat av Gary Neville, David Beckham, Nicky Butt, Paul Scholes och Ryan Giggs.