Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Viasat behåller Premier League till 2028

NENT group gick under morgondagen idag ut med pressmeddelande att de köpt rättigheterna för Premier League även efter 2022. Det nya avtalet är på sex år och sträcker sig till 2028, och Premier League kommer därför fortsätta visas på Viasat och Viaplay i minst åtta år till.

NENT group, som alltså är koncernen där Viasat och Viaplay ingår, har dessutom nu också säkrat rättigheterna i Norge, vilket gör att man nu sänder i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Hela pressmeddelandet från NENT hittar ni här.

Huruvida avtalet ser identiskt ut med det nuvarande, vilket alltså innebär att man bara får visa en match i taget, eller om man lyckats förhandla fram ett bättre avtal framgår i nuläget inte. Det sannolika får antas vara att man ej säkrat rättigheter till att livesända samtliga matcher då detta inte legat i Premier Leagues intresse tidigare.

Observera också att rättigheterna till FA- och Ligacupen inte ingår i avtalet, de ligger fortfarande kvar hos Discovery i nuläget, detsamma gäller Europa League.

Gällande Champions League äger NENT group rättigheterna även under nästa säsong, det är i skrivande stund inte klart med ett nytt avtal från säsongen 2021/22 och framåt.

Res med oss till Manchester!