Resultat (damlaget): Brighton & Hove Albion – Manchester United 1-1

Manchester Uniteds damlag fick nöja sig med 1-1 borta mot Brighton & Hove Albion, i vad som måste beskrivas som en bedrövlig fotbollsmatch. Uniteds mål kom efter ett självmål av hemmalagets målvakt.

United fick en drömstart på matchen. Redan efter 14 sekunder tog vi ledningen, damlagets snabbaste mål hittills. Ett inlägg från Lauren James styrdes i stolpen av en försvarare och bollen gick sedan på målvakten och in i mål. Brighton skulle dock kvittera kort före pausvilan, sedan United förlorat två nickdueller i eget straffområde.

Andra halvlek bjöd inte på mycket. United hade bollen men skapade väldigt lite. Istället blev Mary Earps poängräddare med en utmärkt räddning med kvarten kvar att spela.

Poängtappet ser United rasa till femte plats i tabellen, då Reading ikväll vann mot West Ham. Reading är en poäng före men vi har en match till godo och betydligt bättre målskillnad. Everton hade chansen att gå förbi United men de fick också nöja sig med en poäng, trots tvåmålsledning mot Tottenham.