Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Oro över coronavirus håller Ighalo borta; Dean Henderson ett hett villebråd

I dagens nyhetssvep får ni bland annat läsa om att Odion Ighalo har hållits borta från Carrington efter oro över coronaviruset. Ni får också möjlighet att läsa om vilka klubbar som jagar Dean Henderson, Uniteds icke-klausul för Romelu Lukaku och vem som blivit utsedd till månadens mittfältare – i Portugal.

I övrigt har juniorlagets FA Youth Cup-match fått ett bekräftat speldatum medan reservlagets möte med Swansea har skjutits upp.

Oro över coronovirus håller Ighalo borta

Trovärdiga Paul Hirst, på The Times, rapporterar att Odion Ighalo har haft en överenskommelse med United om att han ska hålla sig borta ifrån klubbens träningsanläggning, Carrington, i två veckor efter sin ankomst. Nigerianen värvades in på lån under transferfönstrets sista dag från Shanghai Shenhua. I samråd valde de att hålla honom borta efter oro över coronaviruset – som härstammar från just Kina.

Sedan dess har han inte satt sin fot på Carrington, utan har istället fått träna på det brittiska taekwondo-högkvarteret i Manchester. De 14 dagarna har snart passerat och Ighalo kommer vara med i truppen som reser till London för mötet med Chelsea på måndag, menar Paul Hirst.

Dean Henderson ett hett villebråd

Manchester Uniteds utlånade målvakt, Dean Henderson, har stått för en imponerande säsong mellan Sheffield Uniteds stolpar. Den 22-åriga engelsmannen har ett kontrakt som träcker sig till 2022, med en option på ytterligare ett år, men nu trillar allt mer intresse in från stora klubbar.

Embed from Getty Images

Enligt Rob Dawson, på ESPN, är både Chelsea och Paris Saint-Germain intresserande av Henderson. I Manchester United är han fortsatt bakom både David De Gea och Sergio Romero i rangordningen – och han lär inte vilja sitta på bänken nästa säsong, menar Dawson i sin artikel.

United sägs vara angelägna om att behålla målvakten och kan dessutom vara villiga att erbjuda honom ännu ett nytt och förbättrat kontrakt för att matcha hans stigande status. Om Henderson, som hållit nollan nio gånger den här säsongen (bäst i ligan tillsammans med Alisson), får en lättare väg in till förstaspaden i United återstår att se. Men det är allt en knivig sits som klubben sitter i här.

Ingen återköpsklausul på Lukaku

Det kan absolut anses vara en icke-nyhet, men The Telegraph har faktiskt valt att rapportera om just detta. Enligt tidningens reporter Mike McGrath har United ingen återköpsklausul på Romelu Lukaku. Klubben har heller ingen ”förstatjing”, vilket innebär att man har förtur så länge man matchar det högsta budet, på belgaren om han en dag väljer att lämna Inter.

Vad som däremot finns överenskommet är att United får en viss procent av en framtida försäljning, men hur stor del det gäller framgår inte i artikeln.

Utsedd till månadens mittfältare – i Portugal

Manchester United värvade Bruno Fernandes med endast några få dagar kvar av januarifönstret. Inan dess hann portugisen representera sin tidigare klubb, Sporting Lissabon, fyra gånger under årets första månad. Mittfältaren stod där för två mål och flera fina insatser, vilket sedermera har belönat honom med priset som månadens mittfältare i den portugisiska ligan.

Datum spikat för juniorerna

Juniorlaget ska ta sig an Wigan Athletic i FA Youth Cups sjätte runda. Nu är datum och tid bekräftat – och det blir den 28 februari, klockan 19.00, på Old Trafford. För de som är i krokarna vid matchtillfället är inträdet gratis.

U23-match uppskjuten

Uniteds reservlag skulle ha spelat match imorgon kväll. Dessvärre har matchen skjutits upp efter sjukdom i motståndarlaget, Swansea.