Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Chelsea – Manchester United 0-2

Embed from Getty Images

Manchester United tog en tung 2-0 vinst borta mot Chelsea efter mål från Anthony Martial och Harry Maguire. Segern betyder att gapet upp till Chelsea på fjärdeplatsen sjunker till tre poäng. 

En match där man varken visste ut eller in om när matchen startade. Ingenting var säkert när två ojämna lag skulle mötas, men tills slut vann United rättvist.

Marginalerna på rätt sida

Vi kan starta där. VAR-gudarna var med Manchester United idag. Harry Maguire hade mycket väl kunnat bli utvisad efter en eftersläng i den första halvleken och United ska vara lyckliga att han fick vara kvar på planen.

Alla trodde att Chelsea hade kvitterat till 1-1 efter cirka timmen spelad men det dömdes bort då Azpilicueta stått för en knuff i Uniteds straffområde. Men Fred knuffade till Azpilicueta innan situationen, vilket gör att spanjoren knuffar till Williams lite extra hårt. Två svåra domslut som United mycket väl hade kunnat få emot sig.

Det bättre laget

Okej, nu har vi avhandlat domarsituationerna och kan gå vidare till själva matchen. Det var ett United som ställde upp med en fembackslinje där Bailly och Shaw fick bilda mittbackstrio med Maguire. Bailly går in och gör sin första start sedan United mötte Chelsea i april och han gjorde det okej. Märkliga beslut till en början, men han spelade upp sig situation efter situation och stod för flera avgörande defensiva beslut.

Brandon Williams och Aaron Wan-Bissaka var bra både offensivt och defensivt på varsin kant. Nemanja Matic fortsatte med sin fina form, men framförallt var det dem portugisisk talande killarna i mitten som var avgörande för matchen.

Bruno Fernandes och Freds samarbete ser väldigt positivt ut och man hittade varandra på ett bra och finurligt sätt matchen igenom.

Att ta det lugnt

Otroligt skönt och vinna. Otroligt skönt och se att Bruno kommit in i det direkt och otroligt skönt att Maguire börjar växla upp. Men det är en lång, lång väg kvar att vandra ifall fjärdeplatsen (eller femteplatsen) ska bli Uniteds. Den absolut största utmaningen för United i det här läget är matchen mot Watford på söndag. En tappad poäng eller förlust där och det som vanns mot Chelsea är som bortblåst.

Att Bruno Fernandes spelar med  sin kreativitet och klokhet gör skribenten något lugnare inför söndag, men sett till Uniteds säsong kommer det bli en minst lika jobbig match som mot Chelsea.

Vinn och utnyttja slagläget.

Till sist

Manchester United hade alltså chansen att värva Bruno Fernandes i somras, men gjorde det inte? Förmodligen gör det att United är på en sjundeplats och inte högre upp när det nu återstår 12 omgångar av Premier League.