Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tillbaka igen.

Dags att bege sig till den brittiska hufvudstaden för en clash med den tredje plastigaste klubben vi vet.

Long time no see, och helt ärligt har det efter 0-0 mot Wolves för över två veckor sedan varit ganska skönt att slippa ha med United att göra känner jag. Min själ har varit så otroligt dränerad efter fotbollshösten 2019 att en paus var nödvändig. Och vi har ju haft annat kul att prata om under tiden, typ januarifönstret och coronaviruset. Good times.

Så en liten nulägesrecap: vi huserar för tillfället på en lika stabil som pinsam niondeplats i ligatabellen, i skrivande stund med 35 poäng på fickan. Vid vinst idag pinnar vi upp till 38 poäng (sorry för nobrainer) och kan då nå en sjundeplats, med två poäng ner till just Wolves.

Chelsea å sin sida ligger fyra på 41 poäng. Inte untouchable på något sätt, men att kvällens match är litegrann av en sexpoängare gör ju inte pressen mindre på oss. Och så det återkommande irritationsmomentet med snacket om Frank Lampards nya “unga Chelsea” som i själva verket varken är nytt eller speciellt ungt. Samma gamla plastaskit som de varit de senaste 20-ish åren, och inte speciellt mycket yngre än United.

Sen gillar jag som bekant ändå tanken på just Lampard som manager för Chelsea. För några månader sedan när vi hade Lampard och Ole som tränare för Chelsea respektive United och Fredrik Ljungberg tog över som caretaker manager för Arsenal tänkte jag mycket på hur romantiken jag växte upp med i fotbollen är så gott som död, men hur fint det är när den får glimta fram lite här och var. Är kanske därför jag och vissa andra är så fästa vid tanken på Ole som Unitedmanager. Och vem kan egentligen klandra en för att vilja hålla fast i det lilla äkta som finns kvar i toppfotbollen idag?

Hur som, viktig match står på agendan och hade det funnits tid hade jag gärna pratat lite mer om Ighalo. Får bli en annan gång, men förhoppningsvis får han presentera sig för oss alla redan ikväll. Har inte sett någon bekräftad trupp ännu men räknar med att han finns med åtminstone på bänken.

Jag kan tänka mig följande startevla: De Gea i mål as per use. En backfemma från vänster bestående av Williams, Shaw, Maguire, Lindelöf och Wan-Bissaka. Innermittfältet utgörs antagligen av Fred och Matic, och sannolikt Fernandes framför dem. Anfallsmässigt kör vi på Martial och Greenwood. Hade jättegärna sett Ighalo från start men efter hans “karantän” (tydligen bestående av fysträning i den lokala taekwondohallen i närheten av Carrington) är väl frågan hur redo han är för en start, men hoppas vi får se ett inhopp i alla fall.

Well, det är snart dags. Let’s do this.