Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Club Brugge – Manchester United 1-1

Embed from Getty Images

Manchester United åkte till Brygge och fick med sig 1-1 i det första mötet av Europa Leagues sextondelsfinal. Det var ingen välspelad match från något av lagen, något som symboliserades av att båda målen kom till efter enorma misstag. Ändå får United lämna Belgien tämligen nöjda, flera spelare kunde vilas och Club Brugge måste göra mål på Old Trafford om en vecka.

Misstags-Romero tillbaka

Båda målen föll i den första halvleken, och båda var som sagt resultatet av enorma misstag.

Brugges mål får Sergio Romero ta på sig. Simon Mignolet slog en långboll från eget straffområde som Emmanuel Dennis löpte i duell från mittlinjen med Brandon Williams på. Dennis hann före mitt på offensiv planhalva, och kunde hur lätt som helst lobba bollen högt över Romero som stod helt felplacerad tio meter utanför eget straffområde. Bollen studsade sakta in i det tomma målet och ute på planen undrade Unitedspelarna litegrann vad som hände.

Embed from Getty Images

Lika oväntat som ledningsmålet kom också kvitteringen med tio minuter kvar av den första halvleken. Förspelet till det målet var på gränsen till bisarrt. Harry Maguire försökte spela bollen till Victor Lindelöf som han hade till höger om sig i fembackslinjen. Passningen var dock katastrofal och går rakt ut över sidlinjen, och Brugge fick inkast. Maxim De Cuyper fick för sig att, likt Behrang Safari mot Holland för ett decennie sedan, kasta bollen in mot det egna mittförsvaret. Istället för att gå till rätt spelare lyckades Anthony Martial sno åt sig bollen, löpa sig fri och placera in bollen bakom Mignolet i Brugges mål.

Fortsatt dåligt

Efter kvitteringen fortsatte det mesta tyvärr vara dåligt. Om det var något lag som skapade chanser var det Brugge, även om de egentligen bara skapade ett läge där de “borde” gjort mål, men avslutet gick en bra bit utanför.

Något som, tyvärr, också förtjänar att nämnas var domarinsatsen. Där skall dock sägas att som Unitedfans skall vi inte klaga, tvärtom. Min känsla var att den vitryske rättsskiparen var starstruck av att få döma en klubb som United att alla tveksamma beslut gick Uniteds väg. Vid flera motlägg där en Unitedspelare egentligen var sist på bollen innan den gick ut över linjen fick United inkast/inspark, vid tveksamma frisparkssituationer fick United frispark men vid motsvarande fick Brugge det inte, och det vädrades en hel del missnöje från hemmapubliken. Och ja, jag måste säga att jag förstår dem, även om det inte var några stora, avgörane beslut som togs till Uniteds fördel.

Fernandes inhopp

Med tio minuter kvar gjorde Ole Gunnar Solskjaer sitt sista byte för dagen, då Diogo Dalot gick ut till förmån för Bruno Fernandes. Fembackslinjen blev fyrbackslinje och Fernandes tog sin plats som tia, och på tre minuter hade han skapat lika många farligheter som Juan Mata, Andreas Pereira och Jesse Lingard hade gjort under hela matchen.

Embed from Getty Images

Att Fernandes fick hoppa in kan man tycka vad man vill om, kanske hade det varit bra för honom att vila helt, men det blev verkligen så enormt tydligt vill uppgradering det är Manchester United köpt in i portugisen. Under hans korta tid på planen skapade United också två bra frisparkslägen, där Fernandes givetvis fick skjuta det första. Tyvärr drog han den rätt i muren, vilket gjorde att det andra läget, som var kanske tio meter längre bak, togs hand om av Juan Mata – som också drog bollen rätt i muren. Med facit i hand borde de bytt frispark med varandra, då den första var ett typiskt Mata-läge, med bollen bara några meter utanför straffområdet, men det är ju lätt att säga i efterhand.

Men oavsett det, Bruno Fernandes är en klasspelare som om han får spela med andra klasspelare kommer höja United flera nivåer.

Vårt andra januariförvärv, Odion Ighalo, fick komma in med ungefär 25 minuter kvar, och hade inte samma inverkan på matchen. Det märks att han fortfarande är matchotränad, men att då få 25 minuter var bra för honom för framtida matcher.