Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jakten på Grealish; United scoutar nordiskt?; Di Marías hat mot United

Idag uppmärksammar vi att Manchester United ser ut att växla upp vad gäller att knyta till sig Aston Villas lagkapten, Jack Grealish till sommaren. Det blir även fokus på Alexander Isak, som uppges ha scoutats av United. 

Även Angel Di María har nyligen uttalat sig om United, och det är inga glada ordalag argentinaren tagit till. Sist men inte minst riktar vi ett grattis åt en viss sydkorean som fyller år idag.

United trappar upp jakten på Grealish

Att Manchester United länkas med spelare till höger och vänster är inget nytt direkt, speciellt inte när våren och sommaren står för dörren. Nästan varje sommar sägs det att transferfönstret kommer bli avgörande, och så lär det bli även kommande fönster.

En sak tycks i alla fall vara säker – United kommer sikta in sig på Jack Grealish. Aston Villas lagkapten har i mångt och mycket burit laget den här säsongen. Med sina sju mål i ligan är han dessutom lagets bäste målskytt, trots sin mittfältsposition. Han tycks också ha imponerat på Ole Gunnar Solskjaer när lagen drabbade samman på Old Trafford i december. Grealish satte då ett tidigt och vackert ledningsmål för gästerna och hyllades efter matchen av norrmannen som ansåg att engelsmannen var bäst på plan.

Det är lokaltidningen i staden, Manchester Evening News, som rapporterar att United kommer intensifiera jakten på 24-åringen. Målet ska enligt tidningen vara att få klart en överenskommelse så tidigt som möjligt för att sedan kunna slutföra affären så tidigt som möjligt i sommar.

Grealish har kontrakt med Villa till 2023, med en utköpsklausul på £45 miljoner.

Unitedscout spanade in Real Sociedad

Det må vara ett långskott och i sig inget direkt uppseendeväckande att storklubbar skickar ut scouter lite varstans i fotbollsvärlden, men det är ändå värt att uppmärksamma att Uniteds Marcel Bout, som är huvudansvarig för klubbens globala scouting har varit på plats i Spanien och spanat in mötet mellan Real Sociedad och Valencia i helgen.

I Sociedad spelar som bekant den svenske succéanfallaren Alexander Isak, men även den norske bolltrollaren Martin Ödegaard. Enligt den spanska tidningen El Diario Vasco ska Bout ha studerat de bägge ungdomarna, när man körde över Valencia med 3-0 i lördags. Tidningen rapporterar även att han höll ett öga på Valencias Carlos Soler och Ferran Torres.

Trots en mållös Isak tycks Bout varit till freds med svenskens prestation.

Han var nöjd med vad han sett av den svenske forwarden när han lämnade”, skriver tidningen.

Hela artikeln finns att ta del av på Fotbollskanalen.

Di Marías hat mot United

Det tjänar väl egentligen inte så mycket till att lägga fokus på spelare vars tid i United är förbi och som heller inte blev särskilt lyckad. Men med tanke på att Angel Di María är ett välkänt namn inom världsfotbollen och en oerhört dutkigt fotbollsspelare, är det svårt att undgå vad han har sagt om sin före detta klubb.

Enligt argentinarens lagkamrat i Paris Saint-Germain, Marcin Bulka, avskyr han Manchester United och sägs inte ha några bra minnen från sin tid i klubben. 

”När tv:n är på och United spelar byter han kanal direkt”, säger Bulka.

Di María kom till United sommaren 2014 för cirka £60 miljoner. En rekordsumma i brittisk fotboll där och då. 32-åringen var också tillbaka på Old Trafford för ungefär ett år sedan när United tog emot PSG i åttondelsfinal i Champions League. Då vann fransmännen med 2-0, men vi minns såklart alla vilka som fick jubla till sist.

Grattis, Park Ji-Sung!

Om Angel Di María är ett mindre uppskattat namn i United-kretsar är dagens ”födelsedagsbarn” raka motsatsen. Park Ji-Sung är definitivt en av de mest älskvärda spelarna i Manchester Uniteds moderna historia, och givetvis passar vi därför på att uppmärksamma sydkoreanen som idag fyller 39 år.