Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ny Spotify-lista för våra musikintresserade medlemmar

Manchester är mer än fotboll! Staden har alltid haft ett rikt musikliv, något vi tidigare har skrivit om i vår Manchester-guide, och nu har vi samlat delar av det enorma musikutbudet i en spellista på Spotify.

Kurator för spellistan är Björn Appelgren, mångårig medarbetare i supporterklubben och som, så många andra av oss, också hyser stor kärlek till musiken från Manchester.

“Många artister och band har starka kopplingar till fotboll i allmänhet och strikta lagsympatier i synnerhet. Tyvärr finns det ju även en del city-supportrar som gör fantastisk musik,” säger Björn Appelgren.

Spellistan är ganska vid i sin definition av vad musik ”från Manchester” är och innehåller därför även låtar från en del förorter och även från band där endast en av medlemmar har sina rötter i staden.

“Jag tillät mig till exempel att ta med låtar från Velvet Undergrounds debutalbum ”Velvet Underground and Nico”, eftersom Nico bodde sina åtta sista år i livet i just Manchester. Det är för bra för att välja bort. Jag har dock försökt vara noggrann med att inte pilla in mina favoriter från Liverpool med omnejd. Någonstans måste man dra gränsen.”

Tanken med spellistan är att den ska växa och gärna med våra läsares hjälp. Saknar du något är du välkommen att mejla marknad@muss.se.

“Jag har heller inte lagt in alla låtar från alla artister jag gillar, utan börjat med mina absoluta favoriter. Av naturliga skäl blir det många hits och mycket gammalt, men en del nytt finns det. Stockport-baserade Blossoms, till exempel.”

Så, har du dryga nio timmar till övers, in och lyssna här. Vår förhoppning är att fler upptäcker Manchester rika musikutbud och ni som redan är frälsta kommer att hitta en del nya favoriter.

“Det finns så mycket bra! Mina fem favoriter, som just nu spelas frekvent, är nog James, The Stone Roses, Joy Division, The Smiths och Viola Beach.”

Gillar du det vi gör? Bli medlem och hjälp oss bli bättre. Som medlem kan du bland annat resa med oss till Manchester. Vi har över 500 säsongskort på Old Trafford!

Res med oss till Manchester!