Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Andra delen av presskonferensen; Pogba snart tillbaka; FA Youth Cup på Youtube

Det är händelserika dagar för Manchester United, både spelmässigt och ryktemässigt. Idag avhandlas det lilla Solskjaer sa på andra delen av presskonferensen mot Club Brugge. Lite Paul Pogba och Angel Gomes. Samt det bisarra i att FA Youth Cup inte sänds på teve ikväll. 

Andra delen av presskonferensen

Som vanligt var det embargo på andra delen av presskonferensen efter matcher i Europa League. Andra delen brukar fungera som en slags inför helgens match.

Förra årets bortamatch mot Everton gissar jag att de allra flesta bara vill glömma. En 4-0 förlust där ingen kan känna att man gjorde okej ifrån sig. Det är också en match som Solskjaer valt att återkomma till som ett skräckexempel. Norrmannen ser en annan spelartrupp nu än då framför sig.

Solskjaer prisade även Bruno Fernandes som enligt norrmannen varit den öppnaren av spelet som han hoppats.

“Vi har saknat en spelöppnare som Bruno nu visar sig vara. Det var en eller två bitar som saknades och vi saknar fortfarande en eller två bitar för att vara där vi vill vara, men det är ett arbete som fortgår”. 

Anthony Martial är fortsatt ett frågetecken tills matchen mot Everton.

“Jag vet ingenting om Anthony, om jag ska vara ärlig. Jag har inte frågat. Han försökte (på torsdagsmorgonen) så det var inte för dåligt, men vi kommer göra en koll (på fredag) förmodligen”. 

Ole Gunnar Solskjaer menar att han är tålmodig i byggandet av Manchester United i framtiden.

“Vi visste att det skulle ta tid efter de beslut vi tog i somras. Jag har sagt det några gånger. Rom byggdes inte på en dag. Kulturen, attityden, fitnessen, lagandan och kanske förståelsen mellan spelarna har förbättrats”. 

Butt hoppas fortfarande på Gomes

Angel Gomes ryktas ofta ifrån Manchester United och han är långt ifrån att få speltid i seniorlaget. Nicky Butt, ansvarig för akademin hoppas fortfarande på Angel Gomes och tror att han kan bli framgångsrik i Manchester Uniteds tröja.

“Jag har fortfarande stora förhoppningar på honom. Han har en dispyt över kontraktet för tillfället, vilket alla spelare har. Pojken tränar hårt varje dag och hans talang är fantastiskt”

Övriga citat från Nicky Butt nedan genom journalisten Simon Peach.

Paul Pogba ser ljuset

Vi tar en vända till. Det är franska tidningen L´Equipe som vi får översatt via Sport Witness som menar att Paul Pogba nu “ser ljuset” i Manchester United. En dramatisk metafor.

Men en för Manchester United positiv. Det menas med att Paul Pogba tror att han kan vara tillbaka mot Manchester City den 8:e mars, även om den franska tidningen tror att det är mer troligt att blir mot Tottenham veckan efter som comebacken sker.

Juniorerna på Youtube

Vi var många som tog för givet att U18:s match mot Wigan i FA Youth Cup skulle visas på MUTV. Nu blir fallet inte på det viset. Matchen som startar 20.00 och är en stor händelse för juniorerna kan inte visas på grund av FA har rättigheterna. Istället kommer matchen att sändas på FA-cupens Youtubekanal.

Res med oss till Manchester!