Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen: Var är George Tanner?

Embed from Getty Images

Lånekollen är tillbaka när februari har hunnit bli mars. Inför de avslutande tre månaderna av säsongen finns det goda prestationer att rapportera in, främst från Dean Henderson och Chris Smalling. Trögare går det för Joel Pereira, Ethan Hamilton och framför allt George Tanner. 

Dean Henderson, Sheffield United

Vi är väl rätt många som undrat när Sheffield United ska tappa farten. Svaret just nu är väl “inte riktigt än”. Sheffield har matchat sparsamt sedan vinteruppehållet och har noterat ett kryss (1-1) mot Brighton i ligan och en 2-0-seger mot Millwall i FA-cupen. Segern där betyder att man är framme i den femte omgången där ett möte med Reading väntar. Dean Henderson har vaktat målet i bägge matcherna. Mot Brighton var han chanslös på målet och sysslolös i övrigt, mot Millwall var han sysslolös. Utmanar på allvar Jordan Pickford i det engelska landslaget inför EM.

Joel Pereira, Hearts

Vaktade Hearts mål när man föll med 5-0 mot Celtic på bortaplan den 12 februari. Sedan dess har Pereira suttit på bänken. Det får sägas ha varit rätt beslut av tränaren Daniel Stendel. Hearts har kryssat, 2-2, mot Hamilton i ligan och slagit ut Rangers ur skotska FA-cupen med 1-0 hemma. Det är ingen vågad gissning att Pereira får fortsätta nöta bänk.

Embed from Getty Images

Kieran O’Hara, Burton

Kieran O’Hara hade, fram till den 15 februari, spelat 90 minuter i samtliga Burtons seriematcher. Då, mot Ipswich, blev irländaren utbytt i paus med en ankelskada. Skadan visade sig dock vara lindrig och O’Hara var tillbaka i målet när Southend besegrades med 3-2 veckan därpå. 90 minuter blev det även mot Peterborough i helgen som gick. O’Hara släppte en boll förbi sig i en match som slutade 1-1.

Alex Fojticek, Stalybridge Celtic

Efter en lite motigare period tog sig Fojticek och Stalybridge Celtic sig in på vinnarspåret genom 3-1 mot Gainsborough den 15 februari. Fojticek stod för en stabil insats, en varning till trots. I helgen som gick kom dock en ny förlust. Fojticek fick släppa två bollar förbi sig i 2-0-förlusten mot Grantham men ska enligt rapporten ha varit chanslös på bägge målen. 

Jacob Carney, Stocksbridge Park Steels

Det är fortsatt knapphändigt med information om Jacob Carneys framfart. Stocksbridge har dock fått två av sina senaste matcher uppskjutna på grund av vattensjuka gräsmattor.

Emily Ramsey, Sheffield United

Efter en något trög start i sin nya klubb fick Emily Ramsey en bra dag på jobbet då Sheffield United slog Blackburn med klara 5-1. Ramsey stod pall bra i en böljande första halvlek och Sheffield kunde defilera hem segern i andra. I veckan som gick kom också beskedet att Ramsey är uttagen i det engelska U21-landslaget till ett dubbelmöte med Frankrike i mars.

Cameron Borthwick-Jackson, Oldham

Cameron Borthwick-Jackson får speltid, hör och häpna. Mot Forest Green blev det 90 minuter som vänsterback följt av en match på bänken (mot Leyton Orient). I helgen som gick fick CBJ åter förtroendet, och det gav utdelning. Oldham vann med 5-0 och Borthwick-Jackson stod för en framspelning.

Chris Smalling, Roma

Har matchat flitigt under andra halvan av februari. Fick totalt 180 minuter i dubbelmötet med Gent (seger 2-1 totalt) i Europa League och har därtill spelat full tid i tre ligamatcher. Roma har fortsatt häng på topp 4, trots en förlust (2-1) mot Atalanta den 15 februari. Förlusten följdes upp med segrar mot Lecce (4-0) och Cagliari (4-3). Roma hör till lagen som kunnat spela, Coronaviruset till trots.

Embed from Getty Images

George Tanner, Salford

Har fortfarande inte debuterat för Salford och någon rapport om att han skulle vara skadad finns inte. Det börjar bli lätt att stämma in i kritikerkören mot beslutet att flytta Tanner till Salford.

Max Taylor, Stalybridge Celtic

Spelade 90 minuter i 3-1-segern mot Gainsborough. Startade mot Grantham men byttes ut i 69:e minuten vid ställningen 0-0. Stalybridge föll med 2-0.

Charlotte Newsham, Huddersfield

Huddersfield fick mötet med Hull den 19 februari uppskjutet på grund av, just det, en vattensjuk plan. Bortamötet med Stoke den 23 februari kunde dock spelas och där fick Newsham chansen från start. Det blev 90 minuter i en match som slutade 1-1.

Ethan Hamilton, Bolton

Det fortsätter gå tungt för Ethan Hamilton och Bolton. Mittfältaren fick chansen från start i förlustmötena med Doncaster, Wycombe, MK Dons och Blackpool. Det blev spel som, i tur och ordning, vänstermittfältare, högermittfältare, central mittfältare och defensiv mittfältare. I helgen som gick tog Bolton poäng för första gången på en månad. I 0-0-mötet med Accrington satt Hamilton på bänken.

Embed from Getty Images

Alexis Sánchez, Inter

Fick tolv minuter som inhoppare då Inter åkte ur cupen mot Napoli den 12 februari. Gjorde ett fyra minuter långt inhopp i 2-1-förlusten mot Lazio den 16 februari. Inter har därefter fått två ligamatcher uppskjutna på grund av Coronaviruset i regionen. Får Sánchez sparsamt med speltid i ligan får han mer i Europa. När Inter slog ut Ludogorets med totalt 4-1 fick chilenaren 90 minuter i bägge matcherna. Han lämnade dock planen mållös.

Mollie Green, Sheffield United

Gjorde ett av målen när Sheffield United besegrade Blackburn med 5-1. Hade bud på fler med en stolpträff. Fick se Sheffield Uniteds möte med Crystal Palace i helgen som gick skjutas upp på grund av vattensjuk plan.

Res med oss till Manchester!