Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba på väg tillbaka; Den officiella förklaringen; Lotta till landslaget

Ett sent men tämligen matigt nyhetssvep bjuder vi på denna måndag. Vi har nyheter kring Pogbas comeback, vi har den officiella förklaringen till Evertons underkända mål, Lotta Ökvists landslagsuttagning, fler comebacker, transferrykten, inställd träningsturnering och även månadens spelare för februari. 

Pogba på väg tillbaka

Från ESPN hämtar vi dagens första nyhet, den om att Paul Pogba sägs var redo för comeback inom en snar framtid. ESPN hävdar att de har källor som sagt till dem att Pogba kommer göra sin första träning med laget nu i veckan, och att comeback i match skulle kunna ske mot LASK nästa torsdag, eller mot Tottenham några dagar senare. Derbyt mot Manchester City nu i helgen skall dock komma för snart för att fransmannen skall ha en realistisk chans att vara redo.

Pogba har spenderat större delen av sin rehabtid i Dubai, men att han nu skall vara tillbaka i Manchester och ha fått tillåtelse av klubbens läkare att gå in i träning igen. ESPN hävdar vidare att de har källor som säger att Pogba noga har övervakat Uniteds resultat under hans frånvaro, och att han ser fram emot att utveckla ett partnerskap med Bruno Fernandes.

Den officiella förklaringen

Gårdagens match mellan Manchester United och Everton fick minst sagt ett rafflande avslut. Först hade Bruno Fernandes och, i synnerhet, Odion Ighalo varsin superchans att avgöra för United någon minut före klockan slog 90.

En bit in på stopptid var det så Evertons tur att få ett dubbelläge. Det första skottet, från Gylfi Sigurdsson, räddade David de Gea med en fin fotparad, och i samband med sitt skott föll Sigurdsson till marken inne i målområdet. Efter De Geas räddning nådde bollen Dominic Calvert-Lewin som lyckades skjuta ett vänsterskott förbi Luke Shaw, en styrning på Harry Maguire gör att bollen går rakt mot den fortfarande kvarsittande Sigurdsson som var tvungen att flytta på benen för att inte bli träffad av bollen, och sedan in i det närmsta hörnet.

Den för dagen mindre lyckade domaren, och hans assisterande kamrat på sidan, tog det mycket märkliga beslutet att inte blåsa av för offside, varför VAR-domaren blev tvungen att kliva in för att matchen inte skulle avgöras av en stor domarskandal, och nu har vi fått den officiella förklaringen till varför VAR-domaren ändrade beslutet.

“Beslutet på planen var att godkänna målet, men VAR-domaren rådde domaren att Sigurdsson var i offsideposition direkt i David de Geas synfält och gjorde en uppenbar rörelse som påverkade De Geas förmåga att göra en räddning.”

Lotta till landslaget

Manchester Uniteds svenska vänsterback, Lotta Ökvist, har tagits ut till det svenska landslaget som skall åka till Algarve Cup. Detta är första gången Ökvist tas ut i A-landslaget, och chansen att hon skall få göra debut får ses som tämligen god då Sverige skall spela tre matcher på sex dagar.

Ökvist togs ut som ersättare till Lotta Sembrant, som spelar i Juventus och därför bor i Turin som är en region där coronaviruset fått spridning. På grund av detta får Sembrant, som inte är det minsta misstänkt för att själv ha viruset i nuläget, stanna hemma som en säkerhetsåtgärd.

Sillyrykten

Vi är mitt emellen transferfönster, men det innebär inte att det är tyst vad gäller rykten om Jadon Sancho. Enligt The Telegraph är det nu United som sitter i förarsätet vad gäller den unge engelsmannen, som de påstår kommer kosta mer än de 89 miljoner pund som Paul Pogba kostade för ett antal år sedan.

Sancho jagas givetvis av fler klubbar, men United skall alltså i nuläget ligga bäst till, och att komma överens om det personliga kontraktet skall enligt Telegraph inte vara några problem. Samtidigt skriver BBC att Dortmunds VD Hans-Joacim Watzke inte tror att Sancho lämnar i sommar utan att engelsmannen trivs i klubben och att det inte alls är säkert att han lämnar. Något han så klart måste säga.

Som vanligt tar vi denna typ av rykten med ett par nävar salt.

ICC undviker Asien

Enligt den normalt sett trovärdige journalisten Simon Stone från BBC kommer det inte spelas några matcher i försäsongsturneringen International Champions Cup i Asien i sommar, på grund av coronaviruset och de säkerhetsrisker smittan innebär.

ICC skulle ändå varit mindre än vanligt på grund av EM och Copa America, men nu skall det alltså vara bestämt att inga matcher skall spelas i Asien. Istället skall det bara spelas matcher i USA enligt Stone.

Comeback för Fosu-Mensah och Tuanzebe

I skrivande stund spelar Axel Tuanzebe och Tim Fosu-Mensah match igen, efter sina långa skadeuppehåll. Uniteds reservlag spelar mot Stoke, och hade i halvtid en komfortabel ledning med 3-0, med Fosu-Mensah som högerback och Tuanzebe i mittförsvaret. Målen har gjorts av James Garner x 2 oxh Angel Gomes

En utförliga rapport kommer när matchen är slut.1

Bruno månadens spelare

Vi nämnde det i matchdagsbloggen för Evertonmatchen, men för er som inte följde den kan vi meddela att Bruno Fernandes röstats fram till månadens spelare för februari i Manchester United. Ingen kan vara förvånad.