Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United favoriter till Sancho?; Framförhållning med Shoretire; O’Hara anklagad

Dagens nyhetssvep behandlar att Manchester United, enligt tyska Bild, uppges vara favoriter att signa Jadon Sancho i sommar, trots konkurrens från diverse håll, Vi noterar även att 16-årige Shola Shoretire kommer belönas med ett tidigt A-lagskontrakt.

Utöver det tittar vi till vad Uniteds utlånade målvakt, Kieran O’Hara, ställt till med i en ligamatch i League One under helgen.

Bild: ”United favoriter till Sancho”

Ni kan historien vid det här laget. United har länge rapporterats vara ute efter Borussia Dortmunds Jadon Sancho, och nu uppger Bild, här återgiven av Sport Witness att United är favoriter att få loss engelsmannen.

19-åringen har stått för 14 mål och 15 assist den här säsongen i ett Borussia Dortmund som nästa vecka också ska ta sig an Paris Saint-Germain i Champions League. PSG ska också uppges vara intresserade av den unge mittfältaren om det förefaller så att Neymar skulle lämna den franska storklubben.

Från öarna rapporteras det även att Liverpool och Chelsea bevakar situationen. Prislappen på Sancho ska enligt Bild ligga på €140 miljoner.

Framförhållning med Shoretire

Shola Shoretire är troligen ett namn som inte är helt känt, trots att han spelar för Manchester United. Shoretire är nämligen endast 16 år gammal, men ska nu ha signerat ett professionellt”för-kontrakt” med United uppger The Athletic, vilket innebär att han kommer vara A-lagskontrakterad om ett knappt år när han fyller 17.

Vanligtvis brukar förhandlingar om ett A-lagskontrakt inledas när spelaren fyller 17, men i det här fallet ligger alltså United i framkant här vad gäller att säkra Shoretire för en längre tid framöver. Anledningen till att man agerat på det här viset är att anfallaren har varit eftertraktad av många andra europeiska klubbar och risken att tappa honom för en mindre ansenlig summa var därför United inte intresserade av.

Shoretire utgår oftast från ytterposition i sitt spel, men hanterar även andra positioner. I december 2018 blev han dessutom den yngste spelaren i UEFA U19 Youth Leagues historia när han ingick i Nicky Butts juniorlag, endast 14 år gammal.

Kieran O’Hara anklagad av FA

Den för tillfället utlånade United-målvakten, Kieran O’Hara, numera i Burton Albion, har efter en incident mot Peterborough i helgen anklagats av det engelska fotbollförbundet, FA, för olämpligt uppförande. Situationen ska ha skett under matchen, närmare bestämt i minut 44. Upprinnelsen till händelsen är i nuläget en aning oklar, men enligt Derby Telegraph kan det ha rört sig om munhugg med Peterborough-publiken bakom målet, detta efter att 23-åringen tidigare under matchen också ska ha fått föremål kastade mot sig.

O’Hara och Burton Albion har till fredag på sig att bestrida anklagelsen, något klubben också bekräftat att man kommer göra.