Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sancho och Grealish i sommar; De Bruyne skadad inför derbyt

Det har blivit dags för dagens nyhetssvep, där vi återigen läser om rykten kring Jadon Sancho och Jack Grealish som båda två är aktuella för United i sommar. Vidare har Pep Guardiola pratat om en skada på Kevin De Bruyne, och Dillon Hoogewerf har fått hjälp av Tahith Chong.

Sancho och Grealish i sommar

Vi läser om ryktena i princip varje dag, och idag är inget undantag. Bleacher report står för dagens Sancho och Grealish, då de hävdar att United känner sig mer och mer säkra på att man kommer kunna värva både Jadon Sancho och Jack Grealish i sommar, för att på så sätt kunna ställa ut en offensiv uppställning som skulle skrämma så gott som alla lag i Europa.

Så klart brasklappar de med att andra klubbar är intresserade, särskilt då för Sancho som mer eller mindre alla engelska storklubbar är ute efter, men United skall enligt Bleacher report alltså känna att man ligger väldigt bra till för att få till en övergång. Eventuellt Champions League-spel skall eventuellt påverka Sanchos vilja att gå till United, men om klubben klarar att nå dit sägs Sancho själv vara väldigt sugen på en övergång.

Gällande Grealish skall han ha gått om James Maddison som Uniteds största intresse, men här skall Manchester City även vara intresserade. Prislappen på Grealish sägs ligga på runt 60 miljoner pund.

Vi lär få anledning att återkomma i saken, i ett antal månader till.

Kevin De Bruyne skadad inför derbyt

En liten, kort nyhet från andra sidan stan inför söndagens Derby kommer från Pep Guardiola. Enligt honom är det oklart om Kevin De Bruyne kommer vara tillgänglig för spel på söndag, då belgaren har axelskada. Ett rejält avbräck för City om han inte kommer till spel.

Chong hjälper Hoogewerf

Från Sport Witness hämtar vi dagens sista nyhet, gällande ungdomsspelaren Dillon Hoogewerf. Den unge holländaren kom till United i somras, då han lämnade Ajax, och han medger att det har varit tufft att lämna Holland och flytta till England.

Han uttrycker tacksamhet till landsmannen Tahith Chong, och säger att han fått bra råd i vad han kan göra bättre. Som exempel nämner han att Chong sagt till honom att han måste skaffa sig mer attityd.

”Till exempel satt jag på bänken med U23 under en cuptävling och sedan sa han (Chong): ’Anledningen till att andra människor kommer före dig är att du måste ha en attityd. Alla vet att du kan spela bra och vanligtvis är bättre än dina lagkamrater, men din attityd måste förbättras’.”

Vi får hoppas att Hoogewerf tuffar till sig och tar plats framöver.