Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Derby County – Manchester United 0-3

Embed from Getty Images

Manchester United har tagit sig vidare i FA-cupen efter att Derby County besegrats på bortaplan. En halvdan första halvlek och ledning med 2-0 räckte egentligen för att matchen skulle kännas så gott som avgjord. 

Det var kanske inte den mest välspelade matchen vi fick se i afton, men United gick ut och gjorde jobbet och satte sig i en trygg halvtidsledning, vilket gjorde att man kunde spela av andra halvlek på ett tämligen betryggande sätt.

I målprotokollet hittar vi en aning överraskande Luke Shaw, som inledde målskyttet när han, till att börja med startade anfallet och sedan avslutade med ett distinkt skott ner i marken som studsade över Derby-målvakten. Därefter var det Odion Ighalos tur att näta två gånger om, efter två typiska ”måltjuvsmål”.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 7

Inte så värst sysselsatt, men visar att han är på tårna när det krävs. Visade sin klass i slutet på Rooneys frispark och stod dessförinnan för en vass räddning på inbyte Mariotts avslut i argentinarens högra hörn.

Diogo Dalot: 6

Antingen hade han bra koll bakåt, eller hade inte Derby tillräckligt mycket spel längs med sin vänsterkant. Portugisen själv kunde hursomhelst tillåtas ha en ganska hög utgångsposition, utan att för den skull skapa särskilt mycket. Men ett par vassa inspel i alla fall.

Eric Bailly: 6

Varnad. Hade precis som sin mittbackskollega en relativt lugn afton och var ofta svårpasserad när de vitklädda klev fram. Tappade dock Waghorn som var nära att knoppa in en boll och drog på sig en onödig varning a la Bailly.

Victor Lindelöf: 6,5

Tämligen lugnt afton, även om Derby hotade ett par gånger. Såg bekvämare ut än tidigare matcher, vilket syntes på svenskens kroppsspråk. Märks tydligt att han i dessa typer av matcher, mot sämre motstånd, vågar ta mer initiativ och driva bollen mer.

Luke Shaw: 7,5

Utbytt 80′. Varnad. 1 mål. 1 assist. Bäst på plan. 24-åringen var inblandad i nästan allt som bokfördes under kvällen. Med en återvunnen form och höjt självförtroende hittade Shaw vägar fram gång på gång, och det skulle också ge utdelning i form av ett extraordinärt mål och en assist. På minussidan noterar vi en klumpig tackling som genererade en ostskiva.

Fred: 6

Utbytt 73′. Lite problem i det fysiska spelet stundtals men trygg väl med bollen och vinner som vanligt mycket boll. Gör mycket i det tysta, medan McTominay gör mer väsen av sig…

Scott McTominay: 6

Tog hand om skitgörat på mittfältet, där mycket handlade om att tetas med Sibley i hemmalaget. Underhållande att se, faktiskt. Fotbollsmässigt gjorde McTominay ungefär det som förväntas av honom. Höll rent och distribuerade boll bra.

Juan Mata: 6

Kaptenen för dagen flöt runt både på högerkanten och in centralt i banan och gjorde över lag en bra insats. Står för en del eleganta aktioner men får dock inte ut så mycket i slutändan. Återigen bra samarbete med Fernandes, där bägge ligger på ungefär samma intellektuella nivå.

Bruno Fernandes: 6

Utbytt 67′. Inte samma dominans som vi har varit bortskämda med på sistone. Slog bort lite enkla bollar ibland, vilket delvis också berodde på att vissa medspelare inte är lika kvicka i tanken. Utbytt i rätt skede för att vilas till på söndag.

Jesse Lingard: 6

Ska han göra en ”Harry Kane” och ”claima” Shaws mål? Skottet verkar faktiskt ha tagit på Lingard, men det ska väl mycket till för att det ska hända. 27-åringen hade ett par tveksamma aktioner men växte med uppgiften allteftersom. Blev mer inblandad i andra halvlek och tog ofta nyttiga löpningar. Oavsett vad aspirerar han inte på någon ordinarie startplats.

Odion Ighalo: 7

Ostoppbar. Ighalo har gjort mål i varje match han har startat för United. Skämt åsido. Men faktum är att nigerianen har kommit in och bidragit med något United har saknat. Håller sig centralt i banan och är duktig på att utnyttja sin fysik. Vid framför allt första målet visar han även smartness på sättet han skapar sig yta innan han tar emot inspelet från Shaw, där avslutet kanske var mindre sexigt, men vad gör det? Andra målet är han sedan med och bygger upp innan han sätter bollen i nättaket.

Andreas Pereira: N/A

Inbytt 67′. Hade behövt lite mer tid för ett rättvist betyg. Gjorde ingen avsevärd skillnad när han kom in. Hade ett vänsterskott som var hyfsat nära att hitta in.

Anthony Martial: N/A

Inbytt 73’. Hade behövt lite mer tid för ett rättvist betyg. Kom in på vänsterkanten sprang av sig lite, men satte inget större avtryck. Bra att få några minuter i benen innan söndag.

Brandon Williams: N/A

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Kanske hade man velat sett 19-åringen starta kvällens match, men med facit i hand blev utgången ganska bra ändå.