Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Nemanja Matic har förlängt kontraktet

Nemanja Matic värvades till Manchester United sommaren 2017, och fick då ett kontrakt fram till 2020, med option på ytterligare ett år. Sent igår kväll kom uppgifter i brittisk media om att United nu förlängt kontraktet med den serbiske mittfältaren.

Uppgifterna om det förlängda kontraktet finns i exempelvis Manchester Evening News och The Telegraph. Båda tidningarna hänvisar till detta citat från Ole Gunnar Solskjaer, utan att specificera varifrån citatet kommer.

”Vi har kommit överens med honom så att han kommer att stanna, 100 procent.”

På Muss.se har vi inte kunnat hitta någon video av Solskjaer sägandes dessa ord, men att båda tidningarna skulle använda ett falskt citat om en sån här sak känns ändå ganska osannolikt.

Manchester Evening News hävdar man att Solskjaer sagt att det handlar om ett nytt kontrakt, med ”fresh terms”, alltså inte en aktivering av klausulen. Från The Mirror hittar vi uppgiften om att kontraktet kommer annonseras snart och att det rör sig om en tvåårsförlängning, även här alltså inte en aktivering av klausulen, men trovärdigheten i detta är också svår att bedöma.

Embed from Getty Images

Om det skulle vara en aktivering av klausulen har Manchester United å sin sida varit olika bra på att faktiskt bekräfta när optionsår aktiveras. Eric Bailly skrev exempelvis sitt kontrakt gällandes till sommaren 2020, med en option att förlänga det med ytterligare två år. Nu i januari kom trovärdiga uppgifter om att optionen använts vilket gör att hans kontrakt numer alltså gäller till 2022, och det pratas i stort sett ingenting om att han skulle kunna lämna gratis i sommar, vilket han alltså skulle kunna göra om optionen inte använts – men Manchester United har aldrig annonserat ut att Baillys kontrakt numera gäller till 2022. När Juan Matas förra kontrakt var på väg att gå ut gick klubben dock ut officiellt på hemsidan och bekräftade att man använt klausulen som fanns i kontraktet.

Med andra ord, om det ”bara” är klausulen som triggats, ja då är det inte säkert att vi får höra något mer officiellt från United. Vi kan göra det, men det är inte säkert.

Är det ett helt nytt kontrakt däremot, då kan vi förvänta oss att det annonseras ordentligt. Vi kan nog iskallt räkna med att det inte sker idag.