Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Bortamatchen mot LASK spelas utan publik

Manchester Uniteds bortamatch mot LASK i Europa League på torsdag kommer att spelas inför tomma läktare på Linzer Stadion. Detta bekräftas idag av den österrikiska klubben.

Anledningen till att matchens kommer att spelas inför tomma läktare är utbrottet av coronaviruset. Idag kom besked från Österrikes hälsominister Rudolf Anschober att inga evenemang med fler än 500 människor utomhus eller 100 människor inomhus kommer att tillåtas i landet till och med mitten av april.

Fortfarande är informationen knapphändig, men det är alltså bekräftat att det blir spel inför tomma läktare. För Manchester Uniteds del blir det den första matchen i klubbens historia utan publik.

I ett uttalande skriver Manchester United:

Efter råd från den österrikiska regeringen har vi informerats av Uefa och LASK att Europa League-matchen på torsdag kommer att spelas bakom stängda dörrar.

LASK kommer nu att annullera biljetter som har delats ut till Manchester United.

Vi kommer automatiskt att på LASK:s vägnar återbetala till våra fans som har köpt biljetter.

Fortfarande gäller i England att idrottsevenemang arrangeras som planerat. Att det blir spel inför tomma läktare i Österrike påverkar inte fotbollen i England. Däremot ser vi förstås att fler och fler länder beslutar om att ställa in evenemang alternativt förbjuda publik. Om så sker även i England kommer vi givetvis informera om det.

I händelse av att du har bokat resa genom supporterklubben och har frågor så ber vi er ställa eventuella frågor direkt till supporterklubbens reseansvariga. Kontaktinformation finns på ”Min Manchester Tur” på United.no.

Artikeln uppdaterad klockan 17.40, sedan United kommit med ett officiellt uttalande.