Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter LASK Linz – Manchester United 0-5

Manchester United är mer eller mindre helt klara kvartsfinal av säsongens Europa League, detta efter att på ett oerhört bekvämt sätt besegrat LASK med 5-0 på bortaplan under kvällen.

15 minuter

Ungefär så lång tid kan man, om man vill vara snäll mot LASK, säga att det var någorlunda jämt i mötet, sedan tog United på riktigt över och började skapa chanser. Och ja, då hängde österrikarna helt enkelt inte med.

Det dröjde lite drygt ytterligare tio minuter, till minut 27, innan United så tog ledningen. Bruno Fernandes, så klart, stod för en fin framspelning till Ighalo som trixade lite med bollen utanför LASK:s straffområde innan han drog bollen ribba in med vänsterfoten.

United fortsatte vara bäst, kanske utan att skapa de riktigt farliga chanserna, men man höll också totalt rent bakåt. LASK skapade sig fyra hörnor och sköt några skott, men inte ett enda av skotten träffade mål, på hela matchen.

Knappa kvarten in i andra halvlek kom 2-0 genom Daniel James, med åtta minuter kvar av ordinarie tid satte Juan Mata 3-0, oerhört fint framspelad av Fred. Nämnas i målet skall också Ighalos avledande löpning göras, som drog med sig mittbacken vilket gav fri lejd för Mata som inte gjorde något misstag.

Embed from Getty Images

På stopptid kom målen som gör att vi kan skriva att det är klart att United kommer gå vidare. De inhoppande ungtupparna ville visa framfötterna, och det var Mason Greenwood som satte 4-0 framspelad av Tahith Chong innan Andreas Pereira (även han inhoppare) satte ett långskott där LASK:s målvakt gjorde ett enormt målvaktsmisstag.

Det skall sägas att United dessutom hade fler chanser att göra mål, bland annat ett stolpskott från Ighalo. Men 5-0 på bortaplan slutar det alltså med, och givetvis helt omöjligt för LASK att vända dubbelmötet.

Fotboll skall ha publik

Jag skall inte tjat om coronaviruset särskilt mycket, men det är oerhört tråkigt att se den här typen av match utan publik, även fast publiken idag hade gynnat LASK. Med en fanatisk hemmapublik hade de fått mer råg i ryggen och, tror jag, både stått upp längre men också inte låtit det rinna iväg som det gjorde på slutet.

Nu blir det istället “bara” spelarnas kunskap som avgör matchen, och då är även ett roterande Manchester United oerhört mycket bättre än LASK, på alla sätt.

Retur om en vecka?

Om Europa League inte ställs in efter det möte UEFA skall hålla på tisdag får vi alltså ett returmöte nästa torsdag, där United borde kunna sätta ut ett än mer roterat lag och ändå utan större problem ta sig vidare.

Om mötet blir av hoppas jag att Solskjaer verkligen roterar även de som han inte brukar rotera. Romero skall så klart spela, i försvaret måste även Maguire och Shaw få sitta på läktaren, på mittfältet för Dylan Levitt och James Garner kunna starta så Scott McTominay, Fred och Nemanja Matic alla får vila, och framåt är det framförallt viktigt att Bruno Fernandes kan sitta och heja fram laget från läktaren. Detta förutsätter jag att Solskjaer gör, om det blir ett returmöte.

29-2

Manchester United har nu elva matcher i rad utan förlust, med en målskillnad på 29-2. Jag ville bara avsluta med det.

Res med oss till Manchester!