Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: LASK Linz – Manchester United 0-5

Inför tomma läktare i Österrike körde United över LASK Linz med fem bollar mot noll och satte sig därmed i ett utgångsläge som är fullkomligt omöjligt att sabba. 

Det blev givetvis en lite annorlunda karaktär på matchen i och med att inte en kotte befann sig på läktaren. Något som säkerligen inte gynnade hemmalaget. Frågan är om det hade hjälpt så mycket ändå…

Odion Ighalo gjorde som han brukar när han får starta – mål. Och vilken pangträff han fick på. Fjärde målet i Unitedtröjan och det känns som att nigerianen börjar bli rejält varm i kläderna nu.

I andra halvlek fick sedan Daniel James, äntligen, bryta sin evighetslånga måltorka när han vackert placerade in 2-0 till United. Juan Mata satte sedan trean, fint framspelad av Fred.

På stopptid var det de inbyttas tur då Mason Greenwood och Andreas Pereira målade varsin gång inom loppet av några minuter.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Behövde definitivt inte duscha efter kvällens match. På det stora hela totalt sysslolös.

Brandon Williams: 6

Spelade för ovanlighetens skull på högerkanten ikväll, och det märktes att han inte var helt bekväm med det. Hamnade snett ett par gånger men räddade upp mycket med sin snabbhet. Kom inte fram lika mycket som han brukar göra på vänsterflanken.

Eric Bailly: 7

Lugn dag på jobbet för Bailly som aldrig sattes på några prov. Snudd på fläckfri. Nervöst när han låg ner skadad, men var ganska snabbt uppe på benen.

Harry Maguire: 6

Liksom Bailly hade även Maguire en tämligen lugn afton och behövde inte förta sig nämnvärt. Stabil och vann som vanligt allt i luften.

Luke Shaw: 6

Varnad. Inte lika övertygande som vi vant oss vid att se honom på sistone. Drog på sig några onödiga frisparkar och därtill en varning. Fyllde på bra offensivt dock.

Fred: 7

2 assist. Fin insats av Fred som fortsätter samla poäng, idag i form av assists. Framspelning till Mata är ljuvlig. I övrigt full kontroll på mittfältet.

Scott McTominay: 6

Överskuggades av Fred på mitten, men det förtar inte något av skottens insats. Gnuggar på i vanlig ordning och sätter inte många fötter fel. Ser ut att ha hittat tillbaka till sin standard väldigt snabbt efter skadeuppehållet.

Daniel James: 6

Utbytt 71′. 1 mål. Lite trevande i första halvlek, men växte i andra när han fick lite större ytor att operera på. Satte ett efterlängtat mål, som förhoppningsvis ger en boost för självförtroendet.

Bruno Fernandes: 6,5

Utbytt 78′. 1 assist. Spelmotorn där framme som nästan allt går via. Spelar fram till Ighalos mål och har ytterligare ett par fina framspelningar, bland annat en fin ”flickning” som satte Ighalo i ett friläge. Borde dock ha blivit utbytt tidigare kan tyckas.

Juan Mata: 6

1 mål. Satte 3-0-målet med ett kyligt avslut. I övrigt inblandad en del första 45, men ganska osynlig andra halvan. Tacksamt motstånd för spanjoren där det bjöds på mycket ytor.

Odion Ighalo: 7

Utbytt 85′. 1 mål. 1 assist. Sicket mål han stänker in. Visar kyla när han trixar sig fram för att sätta sig i läge, och avslutet med vänstern går inte klaga på. Väldigt delaktig i spelet utöver det och spelade också fram till James mål. Finns ofta som ett alternativ och kan med sin fysik hålla undan och skapa ytor åt sina lagkamrater.

Tahith Chong: N/A

Inbytt 71′. 1 assist. Fin framspelning till Greenwood. Hotade en del med sin snabbhet, men kör ofta fast.

Andreas Pereira: N/A

Inbytt 78′. 1 mål. Hann inte sätta något större avtryck, förutom ett halvdant skott som studsade in. Behövligt för brassens självförtroende om inte annat.

Mason Greenwood: N/A

Inbytt 85′. 1 mål. Uträttade inte heller så mycket, men givetvis hann även Mason skriva in sig i målprotokollet när han skjöt in bollen via bägge stolparna.