Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: EM skjuts upp till 2021

UEFA har under dagen hållit ett krismöte där det bekräftats att sommarens EM-slutspel kommer att skjutas upp till nästa år, detta på grund av den rådande situationen med coronaviruset. 

Under tisdagen höll alltså UEFA ett krismöte där man bjudit in samtliga nationsförbund och representanter från de europeiska ligorna för att fatta ett beslut gällande sommarens EM-slutspel. Organisationen har under mötet bekräftat att EM kommer skjutas upp till nästa sommar.

De nya datumen som presenterats är 11/6-11/7 2021.

Så här säger Alexander Ceferin på UEFA, som meddelade beslutet.

“Hälsan hos fans, ledare och spelare är högsta prioritet, därför har UEFA sett över en rad olika förslag som möjliggör att diverse turneringar kan spelas färdigt den här säsongen under säkra omständigheter, och jag är glad över responsen från mina kollegor inom den europeiska fotbollen. Det fanns ett enhälligt beslut om att vi var tvungna att offra något för att få till det bästa resultatet.”

Man meddelar också att en grupp kommer tillsättas för att pussla ihop spelscheman och dylikt för den resterande klubblagssänsongen.

Hur påverkas klubblagsfotbollen och Manchester United?

Det vi vet än så länge, åtminstone vad gäller Premier League men även en del andra ligor, är att allt spel har skjutits upp till den 3 april, och vad gäller Premier League kommer man nu på torsdag hålla ett möte och diskutera framtiden.

Gällande turneringar såsom Champions League och Europa League kommer uppgifter från spanska Marca, återgiven av Fotbollskanalen, att CL-finalen kommer spelas den 27 juni medan EL-finalen kommer spelas den 24 juni. För Uniteds del är det som bekant det sistnämnda datumet som kan komma att bli aktuellt.

I ett uttalande från Manchester Uniteds officiella kanaler meddelar man att man hoppas beslutet att skjuta upp EM ändå gör att säsongen kan avslutas som planerat.

“Uppenbarligen har coronaviruset skapat omständigheter som saknar motstycke. Hälsan hos fans, spelare, och ledare måste komma i första hand.

“Vi kommer fortsätta föra en aktiv dialog med UEFA, ECA (European Club Association), och Premier League och vi kommer hålla följa utvecklingen noggrant.”

Res med oss till Manchester!