Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ighalo-beslut får vänta; Tolisso på radarn; Manchester-kamp om mittback

Dagens nyhetssvep blir en riktig transferspecial. Bland annat diskuteras olika anfallsalternativ samt en potentiell mittfältsförstärkning från Bayern München.

Avslutningsvis ryktas en lovande mittback från Championship till klubben, medan Marcus Rashford fortsatt bjuder på fina stunder under tuffa tider.

Ighalo får vänta – på Kane och Haaland

Manchester United plockade – till mångas förvåning – in Odion Ighalo på lån från kinesiska Shanghai Shenhua under januari-fönstrets sista dag. Det avtalet löper ut efter den pågående säsongen (när det nu blir). Enligt James Robson, på Evening Standard, har klubben och Ole Gunnar Solskjaer ännu inte beslutat sig för om de ska försöka värva nigerianen permanent eller ej.

Att United-managern överväger olika anfallare till nästa säsong verkar tydligt. Bland annat ska spelare som Harry Kane, Moussa Dembele, Erling Braut Haaland och Timo Werner finnas med bland de spelare man tittar närmare på. Men, då klubben även har spelare som Jadon Sancho, Jack Grealish, Jude Bellingham och James Maddison högt upp på listan kan United tänkas vända sig till Ighalo för att få utrymme rent ekonomiskt.

Ighalo, som stått för 4 mål på 3 starter i United-tröjan, sägs inte kosta mer än omkring 15 miljoner pund. Så länge han kan tänka sig att sänka den lön han idag sitter på i Shanghai (ryktas vara 300,000 pund i veckan), ska inte det vara några större problem.

Tolisso på kartan – men utmanare finns

Bayern Münchens mittfältare Corentin Tolisso verkar av det mesta att döma lämna den tyska storklubben när fönstret öppnar. Efter att ha inlett sin tid i klubben på ett imponerande vis har skador sedermera förstört stora delar av de senaste två säsongerna. Nu rapporterar den italienska transfersidan Calciomercato att United, ihop med Inter och Arsenal, ska vara intresserade av en övergång.

Undertecknad råder dock samtliga att ta detta med en nypa salt, åtminstone till mer ansedda tidningar hävdar något liknande. Men om det ligger något i detta, skulle ni då vilja se Tolisso i Uniteds färger?

Embed from Getty Images

Manchester-kamp om mittbacktalang

Enligt Wales Online är de båda Manchester-klubbarna, United och City, ute efter Swanseas talang Joe Rodon. Mittbacken har den här säsongen startat 20 matcher och har med sina insatser både för Championship-laget och det walesiska landslaget dragit till sig intresse från flera större klubbar.

Swansea själva lär behöva sälja i sommar för att få bukt på ekonomin, rapporterar tidningen. Därav kan en försäljning av Rodon, på omkring 20 miljoner pund, ligga när till hands. 22-åringens nuvarande kontrakt går ut sommaren 2022.

Går det att tycka illa om Rashford?

Vi avslutar dagens nyhetssvep med ytterligare en fin gest från vår storstjärna, och tillika dunderkille, Marcus Rashford. I videon under kan ni ta del av när han överraskar två United-supportrar.