Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Möten imorgon fredag och nästa vecka; Sillyrykten; Damfotbollen hotad?

Vi fortsätter med nyheter i en fotbollslös dag, men med hopp om nya besked snart, detta då Premier League har möte imorgon och UEFA i nästa vecka. I övrigt rapporterar vi om lite sillyrykten, att Darren Fletcher är tillbaka i United samt om ett hot mot damfotbollen.

Premier League har möte imorgon

Fotbollssäsongen är fortfarande i stiltje, utan några direkta nyheter om vad som kommer hända framöver. Förhoppningsvis kan vi i nästa vecka ha något mer att säga om vad som kommer hända, detta då det kommer hållas ett antal möten bland inblandade parter i det närmaste.

Redan imorgon fredag skall Premier League-klubbarna ha möte, och högst upp på agendan står givetvis frågan om hur man skall kunna avsluta säsongen. Detta uppger Sky Sports.

Samtliga lag skall vara helt inställda på att göra allt som går för att avsluta säsongen på planen, men samtidigt skall det börja komma indikationer från en del klubbar att man verkligen vill ha det gjort före den 30 juni. Anledningen till detta är att den 30 juni går kontraktet ut för de spelare som sitter på utgående kontrakt, och även om FIFA har sagt att avtal som går ut i sommar kan förlängas tills att säsongen är färdigspelad finns det inget som garanterar att så blir fallet. En anonym Premier League-ägare skall ha sagt till Sky Sports att det inte kan vara rättvist att kampen om platser i Europa och om nedflyttning avgörs med utarmade spelartrupper.

Det förväntas inte komma några färdiga beslut från mötet imorgon, och Premier League måste så klart ta hänsyn till när den brittiska regeringen säger att det kan vara okej att spela fotboll igen. Brightons ägare säger till Sky att han ser att det kan komma ett datum där man måste avbryta säsongen, men inte att det datumet nödvändigtvis är den 30 juni.

UEFA har möte

Även UEFA skall ha möten gällande säsongen, detta på tisdag och torsdag i nästa vecka. På tisdag ett informationsmöte för de 55 medlemsländerna, och på torsdag skall den exekutiva kommitén ha möte för att diskutera den senaste utvecklingen kring coronaviruset. Detta enligt Dale Johnson på ESPN.

Damfotbollen hotad?

FIFPro, den internationella fackliga organisationen som representerar fotbollsspelare, har gått ut med en varning om att coronaviruset är ett existensiellt hot mot damfotbollen, då den inte har en tillräckligt solid grund att stå på än. Detta skriver The Guardian om.

Organisationen uppmanar de styrande organen och de med intressen i spelet att steppa upp och skydda spelarna och bygga upp grunden ordentligt.

“Om det inte finns ett tydligt åtagande att stabilisera tävlingar och tillhandahålla ekonomiskt stöd för att hålla ligor, klubbar och spelare igång, kommer den ekonomiska stilleståndet i slutändan att resultera i konkurser av annars lönsamma och stabila klubbar på många marknader”, säger FIFPro bland annat.

Vidare skriver de att många spelare redan lever på marginalerna, med korta kontrakt och utan försäkringar vad gäller medicinska åkommor och att de riskerar att förlora sin försörjning i pandemins spår.

Mer från FIFPro om ämnet hittar ni här.

Fletcher tillbaka i United

Darren Fletcher har tämligen frekvent besökt Old Trafford under säsongen, och enligt Manchester Evening News är han tillbaka i någon roll i Manchester United – exakt vad för roll är dock ej känt

Han medverkade att tackvideon nedan iklädd träningskläde med sina initialer på, men enligt MEN skall det ändå inte röra sig om någon tränarroll som Fletcher kommer gå in i. Han har redan nu någon form av inofficiell ambassadörsroll för klubben, kanske rör det sig om en formalisering av den?

Faktum är att Fletcher faktiskt inte officiellt har bekräftat att han slutat som spelare. 36-åringen har dock inte haft något lag under säsongen, efter att ha lämnat Stoke i somras, och att han skulle återvända till planen är otroligt, även på lägre nivå.

NHS United

I en liten men ändå fin gest har United på Old Trafford släckt ett antal bokstäver i ordet “Manchester”, så att det nu istället upplyst står NHS United.

NHS står som ni säkert vet National Health Service och är den statliga organisationen som är ansvarig för sjukvården i Storbritannien.

Sillyrykten

Som vanligt har vi lite sillyrykten att skriva om. Två närmare bestämt, båda två via Sportwitness.

Sergej Milinkovic-Savic

Det har ryktats länge om att Milinkovic skall lämna Lazio, men än så länge är den 25-årige serben kvar i klubben. Manchester United (och PSG) skall fortsatt ha visat intresse från honom, även om det måhända kan bli ännu svårare och dyrare att få loss honom till nästa säsong då Lazio när italienska ligan pausades låg tvåa, blott en poäng bakom Juventus. Chansen för Champions League fotboll är därför stor, vilket givetvis är något som kan locka kvar Milinkovic. Sportwitness skriver att för United beror det också på vad som händer med Paul Pogba, om han lämnar skall United vara extremt intresserade att ersätta honom med Milinkovic.

James Rodriguez

Vi avslutar med James Rodriguez, vars agent (en viss Jorge Mendes) nu skall vilja få United att köpa colombianen.

Enligt rykten skall United ha varit överens om ett personligt kontrakt med James för tre år sedan, men att det då föll på summan Real Madrid begärde. Den skall nu vara väsentligt mycket lägre, under 40 miljoner euro.

Ingen verkar bry sig nämnvärt mycket om att den roll James eventuell hade att fylla i United täcktes av Bruno Fernandes, men att sådant skall tas hänsyn till kanske är för mycket begärt?

 

Res med oss till Manchester!