Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Klart: Ungdomsserierna avbryts

Premier League har under ett möte tidigare idag bekräftat att att samtliga ungdomsserier kommer att avbrytas på grund av COVID-19-situationen som råder. Detta beslut innefattar serier ända från U9 till U23.

Fotbollen står som bekant fortfarande still runtom i Europa och vissa ligor har också valt att avsluta säsongerna. Några som följer detta exempel är Premier League, dock inte på seniornivå. Istället är det ungdomsserierna som nu drabbas när man, i samråd med samtliga klubbar, valt att avbryta den pågående säsongen.

För Manchester United innebär beslutet att U18-laget samt U23-laget inte kommer spela någon mer fotboll den här säsongen. Som tabelläget råder för respektive lag känns det kanske lite extra tråkigt för U23-laget som placerar sig på en andraplats bakom West Ham i ligan. U18 är ett par hack längre ner i sin tabell och finnes på en sjätteplats.

Klubben har gått ut med ett meddelande där man förklarar hur man ser på händelsen. Givetvis anser man att det är tråkigt att behöva avbryta en pågående säsong, men att man samtidgt har full förståelse och acceptans för beslutet.

Nick Cox, huvudansvarig i Uniteds akademi, säger bland annat följande:

”Jag är oerhört stolt över killarna för deras prestationer under säsongen och jag är särskilt nöjd med hur de har hanterat omständigheterna och den svåra tid som råder just nu. Våra ungdomar har fortsatt att ägna sig åt fotboll och utbildning hemma och det kommer löna sig när de kommer tillbaka till träningen igen.”

På Uniteds hemsida finns hela meddelandet att ta del av.

Som en fotnot ska det tilläggas att FA Youth Cup inte berörs av det här beslutet.