Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer om Bruno och Pogba; Real Madrid ger upp jakten; Lindelöf ersätts?

I ett sent nyhetssvep får ni bland annat läsa om Ole Gunnar Solskjaers uppmuntrande ord om Bruno Fernandes, Paul Pogba och Marcus Rashford. Ni får också läsa om att Real Madrid sägs ha gett upp jakten på just Pogba, medan United rapporteras vara bekymrade över Victor Lindelöfs prestationer.

I övrigt har det bekräftats att nya regler kan komma att appliceras när fotbollen drar igång igen, medan Odion Ighalo pratar framtid. Avslutningsvis hyllar vi givetvis den störste av alla.

”Bra spelare kan alltid spela ihop”

United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer har i en intervju med Sky Sports diskuterat diverse saker gällande truppen. En fråga var bland annat om huruvida Bruno Fernandes och Paul Pogba kan spela tillsammans.

”Bra spelare kan alltid spela ihop, så självklart kan de det – det är ett stort ja”, sa norrmannen och fortsatte.

”Jag tycker att det är spännande. Vi har en spännande trupp. Jag har Scott (McTominay), Fred, Nemanja (Matic). Det är många matcher som kommer upp och jag är säker på att ci kan hitta ett gott samarbete mellan dem.”

Embed from Getty Images

”Paul (Pogba) har haft en svår säsong med skadorna, och Marcus (Rashford) är också på väg tillbaka. Så för oss – och för dem också – ger detta en chans till att starta jämnt eller till och med framför andra spelare.”

Vill ni läsa mer från intervjun finns den att ta del av på Uniteds hemsida.

Real Madrid ger upp Pogba-jakt

Den spanska tidningen Marca har kommit med en uppdatering gällande Real Madrids jakt på Paul Pogba. De menar att den spanska storklubben var ute efter fransmannen förra sommaren då de höll flera samtal med agenten Mino Raiola, men att priset var för högt och mittfältaren blev kvar i United.

Sedan dess ska ”Los Blancos” intresse i Pogba ha svalnat och flera andra spelare har passerat honom på önskelistan – bland annat en annan av Raiolas klienter i form av Erling Haaland. Marca skriver att Real Madrid vet att Pogba skulle vara benägen att gå ner i lön för att komma till klubben, men att de nu helt enkelt har uteslutit en värvning av honom.

”Att värva Pogba skulle gå emot klubbens planer framöver när de försöker hålla tillbaka efter coronakrisen”, avslutas artikeln.

United letar Lindelöf-ersättare?

ESPN hävdar att Manchester United är ”bekymrade” över Victor Lindelöfs prestationer under den just nu pausade säsongen. Vidare skriver sajten att Ole Gunnar Solskjaer kommer att ges pengar till att förstärka offensiven när transferfönstret öppnar – trots rapporter om ekonomisk oro efter coronapandemin.

Lindelöf kommer att stanna i United efter att han skrev på ett långtidskontrakt i september, menar ESPN. Fokus sägs härnäst ligga på en anfallare och en yttermittfältare, men en mittbacksvärvning ska inte vara utesluten. Bland annat ska klubben ha hört sig för gällande Real Valladolids 21-åring Mohammed Salisu.

Ighalo om framtiden

Odion Ighalos vara eller icke vara i United är ännu inte satt i sten. Till BBC säger nigerianen att han inte pratat med klubben om något kontrakt ännu, men att han vill avsluta säsongen med laget. Den egentliga lånedealen går ut den 31 maj, och ännu är inget bekräftat gällande vad som händer därefter.

Vidare pratar Ighalo om matcher utan publik.

”Det kommer se annorlunda ut plus att det kommer vara märkligt då fansen är den tolfte personen… men om det är vad de måste göra är jag helt okej med det.”

Bekräftat med tillfälliga regler

Under dagen har det även bekräftats att det ges tummen upp till tillfälliga regler. Bland annat är det nu upp till varje liga om man vill göra det möjligt för lagen att göra upp till fem byten (istället för de normala tre) under matcherna.

Idag för sju år sedan…

För sju år sedan på dagen förkunnade Sir Alex Ferguson sin pension från fotbollen. Hatten av till den största av alla – ännu en gång.