Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Regler för träningarna; Gomes ryktas till Chelsea; United på ”aggressiv” jakt efter talanger

I dagens nyhetssvep går vi igenom reglerna för hur träningsmiljöerna kommer bli för spelarna när/om de återvänder till träningsplanerna inom kort. Det blir även snack om Uniteds jakt efter talanger, att Angel Gomes närmar sig Chelsea och att Champions League byter sändningsplattform. 

Desinfekterade planer och tacklingsförbud när United återvänder till träning

Hur kommer Manchester United och de övriga lagen träna gemensamt i väntan på att matcherna återigen kan starta? Jo, enligt BBC Sport skickades officiella protokoll till ledare och spelare under tisdagen med tydliga restriktioner.

Hörnflaggor, bollar, koner, målburarna och alla ytor på fotbollsplanen kommer att bli desinfekterade efter varje träning. Detta från och med nästa måndag. Det är nämligen då ligacheferna hoppas att träningarna åter kan starta upp, och träningspassen kommer att få pågå i högst 75 minuter. Dessutom kommer inga tacklingar att tillåtas.

I övrigt kommer spelarna att testas för coronaviruset två gånger i veckan, detta tillsammans med ett dagligt frågeformulär och en mätning av kroppstemperaturen.

Ett centralt corona-register för ”Professional Footballers’ Association” kommer att uppföras.

I protokollet finns det fler saker. Så som att spelarna inte kommer att få samåka till träningsanläggningen och att bilarna regelbundet måste rengöras. Ingen av klubbens bilar eller kollektivtrafik får heller användas.

BBC rapporterar även att det från spelarhåll finns en rädsla att återgå till spel, och det specifikt från spelare som har underliggande sjukdomar eller kommer från etniska minoriteter.

United på ”aggressiv” jakt efter talanger

United går enligt James Robson på Evening Standard på en ”aggressiv jakt” för att landa Europas bästa talanger till Uniteds akademi. I den satsningen skulle Birminghams Jude Bellingham vara körsbäret på tårtan.

United sägs vilja ha 16-åringen så pass mycket att man ser honom att spela i förstalaget redan nästa säsong. Detta om man lyckas värva honom från Birmingham, då tyska Borussia Dortmund sägs vara närmast en värvning av ynglingen. En prislapp på 30 miljoner pund nämns.

Sedan tidigare har det rapporterats om att Joe Hugill, 16 år från Sunderland kommer att värvas. Han kommer isåfall spela med sin egen åldersgrupp. Detsamma gäller 16-åringen Marc Jurado som sägs kosta 1,5 miljoner pund att värva över från Barcelona.

Att värva unga spelare för dyra pengar är inte något nytt för Manchester United, men är en viktig del av en transferstrategi. Om de tre nämnda spelarna skulle komma skulle de följa 9-miljoner pundsvärvningen från Monaco, Hannibal Mejbri och talangen Dillon Hoogewerf från Ajax som bägge kom till klubben sommaren 2019.

Klubben har en tro på värva unga spelare för förvisso dyra pengar, men att det i slutändan kommer att bära frukt ekonomiskt. Som exempel nämns Borussia Dortmunds arbete med Ousmane Dembele som köptes för 13 miljoner pund och sedermera såldes för 135,5 miljoner pund.

I slutet av artikeln går James Robson i samklang med nästan alla andra journalister, att även Jadon Sancho, Jack Grealish och James Maddison är av intresse till sommarens fönster.

Angel Gomes till Chelsea?

Om vi ska tro Daily Mirror (vilket vi inte alltid ska göra) så har Chelsea en stark tro på att man kan värva Angel Gomes från Manchester United. 19-åringen, som har meriter från Englands U-20 landslag ska tillsammans med sin agent Pini Zahavi ha varit i kontakt med Chelseas transferchef Marina Granovskaia.

Angel Gomes kontrakt med United går ut vid månadsskiftet juni/juli och United har sedan tidigare gett Gomes ett kontraktsförslag. Men det är ett kontraktsförslag som Gomes, som bara spelat i sex matcher den här säsongen, ska ha tackat nej till.

Champions League till TV4/CMore

Det har varit klart ett tag, men nu är det bekräftat. Champions League byter kanal på svensk tv efter att ha varit i Viasats ägo sedan starten av turneringen.

Det blir TV4 och CMore som från och med säsongen 2021/2022 kommer att visa turneringen. Avtalet gäller över tre säsonger och i det omfattas playoff, gruppspel och slutspel från Champions League. I rättigheterna ingår även UEFA Super Cup, som spelas mellan vinnarna av Champions League och Europa League och dessutom kommer Uefa Youth League visas.

Sedan en tid tillbaka har även Viasat och deras bolag NENT Group lagt beslag på rättigheterna till Europa League och den nystartade turneringen UEFA Europa Conference League. Även dessa rättigheter börjar från och med säsongen 2021/22.