Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United stämmer FM; Tre nyckelspelare till sommaren; Giggs hyllar Levitt

Det blir högt och lågt i dagens nyhetssvep. Manchester United stämmer det populära spelet Football Manager, Solskjaers jakt på tre nyckelspelare till sommaren fortsätter och Dylan Levitt har hyllats av förbundskaptenen Ryan Giggs. 

Manchester United stämmer Football Manager

Det väldigt populära spelet Football Manager har hamnat i skottgluggen från Manchester Uniteds håll. Enligt The Guardian har klubben stämt spelserien och dess ägare och utvecklare, Sega Publishing och Sports Interactive för att de använder sig av klubbens namn ”i stor utsträckning”.

Man menar att spelet tjänar pengar på att ha Manchester Uniteds namn med och att det sköts på ett icke fullständigt vis.

United ska även vara upprörda över att spelet inte har Manchester Uniteds egna klubbmärke.

Sega och Sports Interactive i sin tur slår tillbaka och menar i sitt försvar att flera klubbar i Premier League hör av sig till spelet för hjälp. Även att man skickat spelet till klubbar och flera spelare och att det har varit uppskattat.

Solskjaer vill ha tre nyckelspelare i sommar – men för mindre pengar

Det kommer inte som någon chock och vi har flera gånger rapporterat om att United framförallt ser tre nyförvärv till sommaren.

James Robson på Evening Standard börjar med att även United skadats ekonomiskt efter coronaviruset, men att man man i jämförelse med övriga klubbar står sig väldigt starkt.

Coronaviruset förväntas även påverka priset för spelare i sommar, och där ska United vara motvilliga till att betala mer än 60 till 70 miljoner pund för någon spelare. Klubben ska även ha respekt för att ekonomin kan påverkas ytterligare beroende på hur länge det blir spel inför tomma läktare och när matcherna återigen kan starta.

Han menar att Borussia Dortmund ska ha förstått att man inte kommer att kunna få 100 miljoner pund för Jadon Sancho, vilket kan öppna upp för en affär redan till sommaren. Som vi tidigare rapporterat är en Harry Kane för 200 miljoner pund en omöjlig affär.

Giggs hyllar Dylan Levitt

Embed from Getty Images

Den 19-årige centrala mittfältaren Dylan Levitt har mestadels hållit till i reservlaget under pågående säsong. Det har blivit en match i seniorlaget, i det väldigt b-betonade laget som spelade borta mot FC Astana i Europa League.

Men Dylan Levitt har också blivit uttagen i det walesiska landslaget där en viss Ryan Giggs är tränare. Och just Giggs har talat sig varm om Levitt i ”MUTV Group chat”. 19-åringen har blivit uttagen i truppen till EM-kvalet några gånger, men har ännu inte fått debutera för A-landslaget.

”När Dylan (Levitt) var med i laget hade vi måstematcher så jag kunde inte riktigt bara ta in honom i det och utsätta honom för den pressen. Men i träning var han en av de bästa. Han är min typ av spelare, har en bra karaktär. Han är tyst, men tuff och han är en som jag kommer kolla noggrant på nästkommande år”.

”Jag vill att han utvecklas och om han gör det, och om han kommer spela fler matcher så kommer han definitivt finnas med i mina beräkningar. Han är en väldigt intelligent spelare med en bra passningsrepertoar och han står ut i träning varje gång.”